Informatii utile Benin

Date generale


Capitala: Porto-Novo
Moneda: Franc CFA BCEAO (XOF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (53%), Musulmani (23.8%), Alte religii (23.2%)

Benin este recunoscuta pentru


puncte de interes
alte atractii

Cand este indicat sa vizitati Benin

Perioada ideala pentru a va programa vacanta in Benin este intre lunile decembrie si martie. In restul anului, temperaturile sunt foarte ridicate, iar gradul de umiditate ar putea sa creeze unora dintre dvs. o senzatie de disconfort. Tara beneficiaza de o clima temperata si se caracterizeaza prin trei zone climatice distincte. Zona sudica a tarii, cum ar fi Cotonou – unde se inregistreaza temperaturi de 28 grade C in luna mai si 23 grade, in august. Ploile sunt prezente aici cam tot timpul anului si, in special, intre lunile mai si octombrie. Sezonul cald dureaza din decembrie pana in aprilie.

Temperaturi medii lunare in Benin

In regiunile nordice, gradul de umiditate este mai scazut, iar temperaturile sunt ridicate. Aici, sezonul ploios debuteaza in luna iulie si dureaza pana in octombrie si temperaturile cele mai ridicate sunt din noiembrie pana in iunie.

Regiunile centrale ale tarii sunt traversate de doua anotimpuri. Sezonul ploios este prezent in lunile octombrie si noiembrie, dar si martie si iunie, iar temperaturile cele mai ridicate se inregistreaza din noiembrie pana in martie.

Ce sa luati in bagaj

Cand va pregatiti bagajul pentru vacanta in Benin, optati pentru haine din materiale naturale, in culori neutre, care sa permita pielii sa respire, din bumbac si in. Pe langa tricouri si camasi, puteti adauga jeans si pantaloni din bumbac. Alegeti incaltaminte comoda pentru zonele rurale si sandale petru plimbarile in oras. Femeile, in mod special, trebuie sa evite transparenta si tinutele excentrice. Nu uitati sa adaugati creme de protectie solara, ochelari de soare si solutii impotriva tantarilor. Mai adaugati o jacheta impermeabila si un pulover care va va fi de folos in noptile racoroase. Ar fi ideal sa mai adaugati si un kit de prim ajutor. Bineinteles nu uitati camera foto. Apropo, de camera foto, este bine sa cereti acordul inaite sa faceti poze, in aceasta tara, mai ales in zonele rurale in care populatia nu este obisnuita cu astfel de ipostaze.

Modalitati de plata in Benin

Moneda nationala a statului Benin este Francul CFA. In Benin cecurile de calatorie sunt acceptate cu acoperire in majoritatea valutelor internationale, dar sunt preferate cele in euro si lire sterline, care pot fi schimbate numai la bancile din Cotonou, iar plata cu cardul, (Visa, in special), sunt acceptate doar la marile banci din Cotonou, care dispun si de bancomante, respectiv Banca Africii, Financial Bank sau Ecobank. Programul de functionare al bancilor este de la 08.00-11.00 si de la 15.00-17.00. Schimbul valutar se poate efectua la banci dar si la marile hoteluri.

Ambasada Romaniei in Benin. Viza turistica pentru Benin

Pentru a calatori in statul Benin, cetatenii romani trebuie sa faca demersurile necesare pentru obtinerea vizelor de intrare in tara de la Ambasada Beninului pentru Romania, care se afla la Moscova. In vederea obtinerii vizei, trebuie sa va asigurati ca pasaportul dvs. are o valabilitate de minimum 6 luni de la intrarea in tara, la care atasati formulare completate cu datele completate, doua fotografii recente si copie dupa biletele de avion dus-intors.

Ambasada României in Benin (aflata in Republica Federală Nigeria)

Adresa: Nelson Mandela Street, no.76, Plot 498, Asokoro, Abuja
Telefon: +234 903 8411860
Telefon Urgente: +234 903 8411860
E-mail: abuja@mae.ro
Web: http://abuja.mae.ro
Coordonate GPS: 9.054390; 7.481425

Consulatul onorific al României în Benin

Adresa: Carre 122 Avenue Delorme, 01 BP 6411, Cotonou, Benin
Telefon: +229 21311589
E-mail: consulroumaniebenin@yahoo.fr