Informatii utile Bhutan

Date generale


Capitala: Thimphu
Moneda: Ngultrum (BTN)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 06:00
Religie: Budisti (74.7%), Hindusi (22.6%), Alte religii (2.7%)

Bhutan este recunoscuta pentru


arhitectura
fortarete
istorie
puncte de interes
situri religioase
manastiri
palate

Cand este indicat sa vizitati Bhutan

Cel mai potrivit este sa vizitati Regatul Bhutanului in lunile de toamna, in special, in octombrie si noiembrie, cand natura si imprejurimile au o culoare speciala. De asemenea, pentru cei care doresc sa participe la Festivalul Mastilor Calugarilor, puteti sa va programati vacanta in lunie octombrie sau martie. Clima din aceasta parte a lumii este tropicala in partea de sud si tinde spre una temperata in partea centrala. Temperaturi reci se inregistreaza in zona de nord a tarii. In Thimphu si in vaile orasului Paro, temperatura in timpul zilei, iarna, este de 20°C, dar noaptea coboara sub zero grade. Lunile decembrie si ianuarie sunt foarte placute in partea vestica a tarii, iar in timpul verii se inregistreaza aproximativ 30°C.

Piscurile din zonele muntoase sunt acoperite cu zapada de-a lungul intregului an. Sezonul musonic incepe de la sfarsitul lunii mai si dureaza pana la inceputul lui octombrie, iar panorama asupra Muntilor Himalaya este total obturata, de nori, in perioada mai-august. Natura reinvie cu totul in aceasta perioada, iar toamna este de-a dreptul superba, la fel si primavara. Perioada cuprinsa intre martie si mai este considerata, de asemeni, ca fiind ideala pentru a veni in vacanta. Desi exista sanse mari de ploaie, magnoliile, florile salbatice, natura, in general, va va cuceri prin culori impresionante. Mai trebuie spus ca, Bhutanul nu poate fi vizitat decat in cadrul unui grup organizat, iar costul unei zile de vacanta nu poate fi mai mic de 200 USD sau 160 USD, in extrasezon.

Temperaturi medii lunare in Bhutan

Ce sa luati in bagaje

Pentru ca exista mari sanse sa urcati pe munte, odata sositi in Bhutan, trebuie sa aveti la voi imbracaminte mai groasa pentru seara si mai usoara pentru zi. Este preferabil ca si in timpul zilei sa purtati imbracamitne cu maneca lunga, din bumbac. De asemenea, o palarie si ochelari de soare ar fi potriviti. Nu uitati sa va luati incaltaminte cat mai comoda. Trebuie sa stiti ca poporul bhutanez este unul conservator. Evitati rochiile/ fustele/ pantalonii scurti. Pentru lacasurile de cult, aratati respect! Femeile trebuie sa aiba umerii acoperiti, iar barbatii trebuie sa-si descopere capul inca de la intrare. In completare, ar trebuie sa va faceti bagajul functie de anotimpul in care doiriti sa vizitati Bhutanul. Mai adaugati, prosoape, umbrela, aparat foto, baterii, accesorii, balsam de buze, crema de maini (vantul poate fi un adevarat inamic al pielii dvs!), o lanterna si creme de protectie impotriva insectelor.