Ghid turistic Paro

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, simbol turistic, situri religioase, fortareata, istorie, palat

Despre Paro

Situat in districtul cu acelasi nume al Buthanului, orasul Paro este cunoscut pentru faptul ca aici se afla singurul aeroport international din aceasta tara.

Orasul Paro a fost construit in jurul manastirii fort Rinpung Dzong, care are o foarte lunga istorie. Aici a fost construita, la inceputul secolului al X-lea, o micuta manastire, de catre Padma Sambhava, insa pana in secolul al XVII-lea, aceasta a fost izolata de lume. In aceasta perioada, insa, Ngawang Namgyal a hotarat ca frumusetea acestui loc trebuie sa gazduiasca un numar mai mare de calugari si ca acestia ar putea fi folositi impotriva numeroaselor invazii din partea Tibetului. Astfel, a luat nastere unul dintre cele mai frumoase orase din Bhutan, Paro.

In 1907, frumoasa manastire construita din pietre – lucru rar la acea vreme in Bhutan, a fost distrusa de un incendiu devastator. Un singur obiect, numit Thongdel, a fost salvat, reprezentand un „thangka” – obiect de cult specific acestei tari. Cativa ani mai tarziu, manastirea a fost reconstruita si a fost impodobita cu masti si costume sacre aduse din toata tara, unele dintre ele datand de cateva secole.

Pe dealul din spatele manastirii Rinpung Dzong se afla, inca din anul 1967, un turn cu ceas, numit Ta Dzong, care, pana nu demult, gazduia Muzeul National Buthan. Langa acest turn se afla un pod medieval, la capatul caruia se gaseste palatul Ugyenpelri, care serveste drept resedinta regala pentru Tshering Penjor.

Ceea ce va va frapa in aceasta tara care, din punct de vedere turistic este considerata exotica, avand si preturile ca atare, se regaseste si in orasul Pero. Veti putea vedea arhitectura fantastica, ce imbina culturile tarilor vecine, oameni in costume traditionale, obiceiuri ale locului prezentate ca si spectacol si multe altele, care va vor face sa va indragostiti iremediabil de aceste locuri.

Pe strada principala a orasului, aceste aspecte capata dimensiuni mult mai mari. Dungtse Lhakhang este un templu construit in secolul al XV-lea, mentinut impecabil. Aici vin si stau membrii familiei regale, atunci cand se afla in vizita in oras. Cel mai bun hotel din oras este Olathang, insa trebuie sa va asteptati la preturi pe masura, o noapte in aceasta tara ajungand si la pretul de 200 de dolari!

La 10 kilometri distanta de Paro se afla Culcusul Tigrului – Taktshang, care este un loc sacru pentru buthanezi, acestia crezand ca Guru Rinpoche, parintele budismului buthanez, a venit aici pe spatele unei tigroaice. La 16 kilometri distanta, veti gasi si manastirea Drukyel Dzong, care a fost distrusa partial de un incendiu ce a avut loc in anul 1951.

Peisajele din acest oras sunt deosebite, cu siguranta, iar abundenta templelor si locurilor sacre nu fac decat sa ii sporeasca farmecul proverbial, care a dus numele Paro cat mai departe.

Top obiective turistice Paro

Fortareata din Paro
Fortareata din Paro

Daca aveti in plan o vacanta in orasul Paro din Buthan, in mod cert nu puteti rata o vizita la Paro Dzong. Constructia fortaretei a debutat in anul 1644,...

Palatul Ugyen Pelri din Paro
Palatul Ugyen Pelri din Paro

Odata sositi la Paro, in mod sigur veti dori sa vizitati Ugyen Pelri Thang, un loc renumit pentru decorurile naturale superbe. Este locul preferat de localnici...

Templul Druk Choeding din Paro
Templul Druk Choeding din Paro

Construit in anul 1525 de catre printul din Ralung si cunoscut si sub numele de Tshongdoe Naktshang, Templul Druk Choeding atrage atentia oricarui turist...

Templul Dumtse Lhakhang din Paro
Templul Dumtse Lhakhang din Paro

Un alt reper turistic ce atrage atentia in Paro este templul Dumtse Lhakhang, unde accesul turistilor se face pe baza unui permis special eliberat de autoritatile...

Paro