Informatii utile Thimphu

Date generale


Moneda: Ngultrum (BTN)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 06:00

Thimphu este recunoscuta pentru


puncte de interes
situri religioase
plimbari in aer liber
arhitectura
fortareata
istorie

Cand este indicat sa vizitati Thimphu

Iarna in Thimphu este foarte rece, avand in vedere altitudinea la care este situat, insa este uscata. Vara, in schimb, clima este umeda. Cea mai buna perioada de vizitare a Thimphu este de la mijlocul lunii Septembrie si pana la sfarsitul lui Octombrie, atunci cand veti prinde si festivalul, dar si din Martie si pana in Mai.

Temperaturi medii lunare in Thimphu, Bhutan

Modalitati de plata in Thimphu

Exista trei banci principale in Thimphu, cea mai mare dintre ele apartinand Bancii Nationale a Buthanului. Exista, de asemenea, si un sediu al Bancii Nationale Punjab. Veti gasi una langa Norzin Lam, si o alta langa Oficiul Postal. Tot pe Norzim Lam veti gasi si banca Punjab. Toate acestea ofera posibilitatea de a schimba bani la cursul valutar curent.

Din pacate, pe intreg teritoriul Buthanului, nu veti gasi un ATM care sa ofere plata pentru carduri internationale, insa, in unele magazine de suveniruri, aceasta este acceptata. Serviciul Western Union poate fi accesat la Oficiul Postal.

Transportul in orasul Thimphu

Orasul este suficient de mic incat sa il puteti parcurge si pe jos. Insa, daca doriti sa ajungeti in locuri mai indepartate, puteti alege intre taxi si autobuz.

Exista si cateva taxi-uri care merg pe anumite rute ale orasului. Le gasiti pe Norzim Lam, vis-a-vis de Cinema si in statia de autobuz interdistrictuala.

Cu toate acestea, va recomandam sa folositi autobuzul, orasul avand un sistem foarte eficient de transport in comun. Acesta conecteaza centrul cu suburbiile, statia principala aflandu-se pe Chang Lam.

Shopping in Thimphu

Avand in vedere ca intreaga tara este una foarte mica, ce are un numar de locuitori la fel de mic, acest lucru inseamna ca si cererea pentru lucruri noi si inovative este mica. Asadar, in Thimphu, veti gasi trei tipuri de magazine: cele de obiecte handmade, de haine si de uz casnic. Pe langa acestea, veti mai gasi si un numar considerabil de librarii.

In general, nu este nevoie sa mergeti prin toate magazinele pentru a cumpara diferite lucruri, deoarece majoritatea au cam aceleasi produse.

Magazinele pentru turisti exista, insa nu veti gasi foarte multe lucruri, cele care sunt avand un pret destul de mare. In orice caz, proprietarii magazinelor sunt destul de onesti si, pe laga faptul ca va vor intampina intotdeauna cu un zambet cald, veti avea certitudinea ca, orice ati cumpara, veti face o afacere convenabila, pentru ambele parti.

Din pacate, majoritatea obiectelor handmade vandute in acest oras sunt de origine din Nepal sau din alte tari ale Hymalaiei. Cele originale din Buthan sunt, preponderent, cele facute din ulei de lamaie, hainele si cateva alte bunuri.

Viza turistica pentru Thimphu

Regulile visei turistice pentru Thimphu sunt aceleasi ca si cele pentru Buthan, pentru intrarea in oras nefiind nevoie de formalitati suplimentare.

Gastronomia in orasul Thimphu

Este important de stiut faptul ca majoritatea restaurantelor, si chiar si cele din incinta hotelurilor, servesc mancare doar intre orele 9 dimineata si 9:30 seara. In acest oras, puteti manca diferite tipuri de mancare, pe langa cele buthaneze, apartinand bucatariei internationale, precum cea chinezeasca, thai sau indiana.

Daca nu puteti sta fara cafea, cel mai bine este sa va aprovizionati cu aceasta substanta si cu cele necesare facerii ei inainte sa intrati in tara, deoarece in Buthan rareori veti putea gasi un loc de unde sa o cumparati. Totusi, daca nu ati facut acest lucru, puteti bea aceasta licoare in locuri precum Ambient Cafe, Karma’s Coffee, The Art Caffe sau Khamsa Coffee.