Ghid turistic Cochabamba

Recomandat pentru: istorie, parcuri, shopping, gradina botanica, izvoare termale, gastronomie, bucatarie gourmet

Despre Cochabamba

Orasul Cochabamba este situat la 2600 de metri altitudine, intr-o vale fertila, in Anzii Cordilieri. Cochabamba este unul dintre cele mai placute orase din Bolivia, acest lucru datorandu-se climatului sau privilegiat. Orasului nu ii lipsesc atuurile, chiar daca arhitectura sa coloniala este destul de deteriorata. Orasul Cochabamba a fost fondat pe 15 August 1571 de catre Geronimo de Osorio, la ordinele viceregelui Peruului, Francisco de Toledo, sub numele de Villa Real de Orozepa. Aflandu-se pe niste pamanturi fertile, era locatia ideala pentru dezvoltarea agriculturii, dar si pentru aprovizionarea oraselor miniere precum Potosi.

Evolutia orasului Cochabamba este legata, deci, de cea a oraselor miniere, iar, in momentul in care pretul minereurilor a inceput sa scada, a scazut si importanta orasului. In ciuda tuturor aceste lucruri, Cochabamba a ramas un important centru agricol si una dintre cele mai active zone in ceea ce priveste agricultura.

El Palacio de Portales este, fara indoiala, cea mai luxoasa cladire construita vreodata in Bolivia. Acesta a fost construita intre anii 1913-1922 pentru Simon I Patino, cel mai bogat om, din acea perioada, din America Latina.

Puteti admira la Cochabamba, in afara de replica Capelei Sixtine, gradini in stil frantuzesc, un lux ‘a la Versailles’. Muzeul Antropologic prezinta o selectie de obiecte Inca si Tiwanakota, precum si ramasitele celui mai vechi om gasit pe acest continent (anul 14.000 i.H.). La Cancha este cea mai celebra piata din Bolivia, aici putand gasi absolut orice.

Cochabamba este un oras universitar, considerat al treilea oras ca marime din Bolivia. Locuitorii din Cochabamba sunt quechua si aymaras. Acestia pun mare pret pe traditie si sunt extrem de mandri sa-si etaleze, cu orice ocazie, costumele populare, mancarurile, muzica sau dansurile.

Daca vreti sa admirati orasul in toata splendoarea sa, indreptati-va spre varful dealului San Pedro, unde veti gasi statuia lui Christo de la Concordia, o statuie uriasa, sculptata de catre Cesar Terrazas Pardo, cu o inaltime de 34,20 de metri.

In zilele de marti, in satul Punata, se organizeaza cel mai mare targ din regiune. Sambata dimineata, se organizeaza targul cartofilor, mult mai modest decat cel din zilele de marti. Aici, chicha, bautura locala, este considerata a fi cea mai gustoasa din intreaga tara.

Satul Arani este celebru pentru painea si biserica sa. Totora este un sat dragut, cu niste case coloniale cu adevarat splendide. Vizita siturilor Inka Rakay, Inkallajta si Chapare, reprezinta un traseu care va permite sa imbinati cultura si relaxarea cu descoperirea unor locuri splendide.

La Inkallajta, unde se gasesc cele mai importante ruine din Bolivia, se afla o fortareata care proteja vaile de atacurile indienilor chiriguanos. Mai mult decat atat, sapte muralii concentrice inconjoara situl.

Cochabamba