Ghid turistic Oruro

Recomandat pentru: istorie, izvoare termale, monumente, rezervatie naturala

Despre Oruro

Departamentul Oruro, cu capitala la Oruro, se afla intr-o zona andina la 3966 metri altitudine. Regiunea dispune de un platou mare si vai, dar o buna parte din aceasta este montana. Aici se afla si maiestuosul Salama, cu o altitudine de 6542 metri. Oruro dispune de o zona miniera importanta unde sunt extrase plumbul, argintul si alte metale pretioase, care cresc, considerabil, economia acestui oras, si nu numai.

Orasul Oruro se afla destul de aproape de La Paz si de Cochabamba. Farmecul sau si atractiile sale turistice nu sunt nici peisajul nici bogatia sa istorica. Carnavalul este cel mai important atu al sau.

Orasul ofera destul de putine puncte de atractii pentru turisti, dar carnavalul de aici compenseaza din plin. Este celebru in toata America de Sud si se caracterizeaza, mai intai, prin pregatirile care au loc o data cu sarbatorile locale, acestea fiind numite Convities.

Micul oras Oruro este, o data pe an, teatrul unde se desfasoara cel mai traditional si mai renumit carnaval din Bolivia. Aici vin oameni din lumea intreaga lume, pentru a admira mii de dansatori de pe strazi in sunete de fanfara. Ambianta de aici este unica, extraordinara, fervoarea spectatorilor o egaleaza pe cea a dansatorilor, deoarece este, intotdeauna, o onoare faptul ca poti dansa la Carnavalul de la Oruro. Originea carnavalului reprezinta un exemplu perfect de sincretism intre traditia andina prehispanica si religia catolica.

Deci, orasul Oruro, incearca sa isi remedieze declinul si sa devina o destinatie atragatoare prin intermediul carnavalului sau. Acesta este recunoscut si de catre Unesco ca fiind un patrimoniu cultural al umanitatii. Veti putea admira, aici, niste dansuri specifice regiunii, cum ar fi la diablada, la morenada, los tobas, los caporales, la saya, la kullawada, dar si multe altele. Fata de Carnavalul din Rio, unde, in fiecare an, se alege o alta tema, Carnavalul din Oruro incepe, intotdeauna, cu dansul la diablada sau dansul diavolului. Despre acest tip de dans se spune ca retine cel mai bine expresia artistica, care dateaza din epoca Americii pre-Columbiana.

Aici, mai puteti vizita si Sanctuarul Fecioarei de la Socavon, Muzeul Arheologic si Casa De Cultura. Desi nu sunt prea multe obiective turistice, cele care exista sunt destul de interesante, dar, cu toate acestea, cei care isi doresc sa se relaxeze se pot indrepta inspre Baile Termale de la Apachos si Obrajes, aflate la doar 23 de kilometri fata de oras.

La 10 km fata de orasul Oruro, in apropiere de Machamarca, au fost gasite obiecte ceramice care datau din perioada precolumbiana. In regiunea Oruro, traia una dintre cele mai importante etnii, numita Uru Uru.

Aflata la 45 kilometri de oras, Cala Cala este o regiune unde au fost gasite niste picturi rupestre minunate.

Pozitia sa, in apropiere de Lacul Urur Uru, fac din orasul Oruro o destinatie ideala pentru pescuitul sportiv.

Oruro