Ghid turistic Potosi

Recomandat pentru: istorie, biserici, izvoare termale, muzee, arhitectura

Despre Potosi

Potosi este capitala departamentului Potosi din Bolivia. Acest oras se afla la o altitudine ametitoare, si anume la 4.090 de metri. Acest oras este populat de aproximativ 240.000 de oameni, in special, de cei de origine Aymara. Muntele care domina acest oras, Cerro de Potosi, este foarte important pentru orasul Potosi, din punct de vedere istoric, deoarece, de aici, se exploata argintul, acesta fiind un sit important pentru spanioli, pe perioada dominatiei lor. Din aceasta cauza a fost si fondat orasul, in 1545, iar, la scurt timp, a inceput sa exploateze o cantitate exuberanta de argint, devenind, astfel, intr-o perioada scurta, unul dintre cele mai mari orase din America si din lume, depasind pragul de 200.000 de locuitori.

Din acest munte s-a extras aproximativ 45.000 de tone de argint, din care doar 9.000 au ajuns in Spania. Din totalul populatiei de aproximativ 200.000 de locuitori, in jur de 60.000 lucrau in aceasta mina, majoritatea dintre ei fiind bastinasi. Din cauza ca oamenii mureau din cauza tehnologiei pe baza de mercur, cu care era exploatat argintul, Spania aducea, anual, aproximativ 2.000 de sclavi din Africa, pentru a mentine ritmul cu care regatul se imbogatea. Dar, in scurt timp, la inceputul anilor 1800, mina a fost epuizata, facand loc staniului ca productie principala a orasului. Cu toate acestea, inevitabil, orasul a intrat intr-un declin financiar. Mai mult decat atat, multi minieri mai exploateaza, inca, in ziua de azi, mina din orasul Potosi, chiar daca metalul pretios se gaseste foarte greu.

Orasul Potosi si-a pastrat foarte bine cladirile vechi, unele avand chiar si 500 de ani. Arhitectura tipica din secolele XV, XVI si XVII predomina intregul oras, fiind un rai pentru cei care sunt pasionati de arta si cultura. De asemenea, peisajele oferite de oras, datorita amplasarii sale la o altitudine de peste 4.000 de metri, sunt superbe si deosebite.

Transportul catre acest oras se poate face doar cu autobuzul, plecarile catre el avand loc in orice oras al Boliviei. Asadar, daca va aflati in Bolivia, nu ezitati sa vizitati orasul Potosi, deoarece acesta este unul dintre cele mai bine conservate si superbe orase aflat in inima muntelui.

Potosi