Ghid turistic Santa Cruz de la Sierra

Recomandat pentru: istorie, rezervatie, gradina zoologica, gradina botanica, parcuri, gastronomie, shopping

Despre Santa Cruz de la Sierra

Santa Cruz de la Sierra este un oras situat in campiile orientale ale Boliviei, fiind cel mai populat oras din Bolivia (peste 1,5 milioane de locuitori). Orasul a fost fondat pe data de 26 Februarie 1561 de catre Nuflo de Chavez, sub numele de Santa Cruz de la Sierra. Dar, in 1563, indienii s-au rasculat si au distrus orasul. Mai tarziu, in anul 1592, Santa Cruz a fost plasat pe malul raului Pari, afluentul lui Rio Pirai. Santa Cruz de la Sierra s-a aflat multa vreme la frontiera dintre lumea colonizata si pamanturile indiene care nu fusesera colonizate, inca. Din aceasta cauza, o multime de expeditii iezuite au pornit din Santa Cruz in secolele XVI si XVII.

In zilele noastre, Santa Cruz de la Sierra este un oras destul de prosper. Regiunea le ofera celorlalte orase din Bolivia numeroase produse tropicale precum bumbacul, sfecla de zahar, cacao, cafea, vanilie dar si orez, soia, floarea-soarelui, precum si o multime de citrice si fructe tropicale. La Santa Cruz de la Sierra temperatura medie este de 30 de grade primavara si vara si 20 de grade iarna. Locuitorii din Santa Cruz sunt deschisi, ospitalieri si petrecareti. La Santa Cruz de la Sierra acosteaza majoritatea vaselor de pasageri si de marfuri.

La Santa Cruz majoritatea strazilor sunt organizate dupa un model circular. Acest oras pune mare pret pe moda si pe modeling. Tot aici se afla si inchisoarea Palmasola.

Catedrala metropolitana San Lorenzo este situata in Piata Centrala 24 Septembrie si a fost fondata in anul 1605, structura actuala fiind construita intre anii 1845-1915. Puteti admira, totodata, aici, boltele din lemn sculptat, precum si decoratiunile din argint din altar mostenite de la iezuiti.

Muzeul de Istorie Nationala, care cuprinde o colectie de animale tropicale, in special, pesti si insecte de toate felurile.

Parcul El Arenal este situat la cativa metri de Piata Centrala. Un spatiu verde urias in care locuitorii orasului vin sa se relaxeze, in apropiere de laguna. Atractia culturala a acestui parc este Muzeul Etno-Folcloric, care adaposteste o multime de obiecte artistice reprezentative ale diferitelor etnii cambas.

Parcul Zoologic este un parc dragut, plin de verdeata, un colt plin de prospetime, ideal pentru o plimbare relaxanta. Puteti admira maimutele lenese agatate de copaci.

Cabanele del Piray sunt situate in partea de vest a orasului, la capatul strazii Roca Coronado. Cabanele del Piray reprezinta, de fapt, un sat in miniatura, construite in mijlocul unui parc forestier, pe malul raului Piray. Puteti degusta, aici, din mancarurile traditionale specifice poporului cambas, precum tamales, picante de pollo (pui in sos picant), cunapes, chicha (bautura alcoolica din porumb alb fermentat) si multe alte delicii culinare.

O data pe an, in luna februarie, la Santa Cruz de la Sierra, se organizeaza Carnavalul Mardi Grass, un carnaval care se afla pe locul doi ca marime, in ceea ce priveste desfasurarea de forte. Nu pierdeti acest carnaval, deoarece, fara nici o indoiala, va veti distra pe cinste, alaturi de localnici si, totodata, de alti turisti veniti sa viziteze orasul Santa Cruz de la Sierra.

Santa Cruz de la Sierra