Despre Sucre

Bijuterie a artei baroce si a Renasterii, Sucre este cel mai european oras din Bolivia dar si unul din cele mai frumoase orase din America Latina. Fondat la ordinul lui Pizarro in anul 1538, Sucre era destinat sa ajunga resedinta si centrul burgheziei spaniole. Din punct de vedere arhitectural, Sucre poate fi comparat cu o carte postala din secolul al XIX-lea, ceea ce ii confera un farmec aparte. In urma cutremurului din 1948, o mare parte a orasului a fost renovata.

Sucre este considerat unul din cele mai frumoase orase din Bolivia si capitala istorica a Boliviei. Sucre este un oras al muzeelor si al artei dar odata cu lasarea serii are ce sa-i ofere vizitatorului sau: o multime de cafenele si de restaurante cu ambianta europeana. Supranumit "Orasul Alb", Sucre dispune de una din cele mai frumoase arhitecturi din tara. De-a lungul timpului, Sucre a stiut sa-si conserve structura istorica si majoritatea din cladirile construite intre secolele XVI-XIX. Clasat patrimoniu mondial de UNESCO din anul 1991, Sucre sta drept marturie aliantei arhitecturale dintre traditiile locale si stilurile importate din Europa.

Pe aleele rezidentiale, unele cladiri sunt decorate cu sculpturi din lemn, altele prezinta balcoane cu design vechi. Toate se remarca prin frumusete. In timpul plimbarii prin Sucre, puteti admira edificiile religioase, dispersate prin tot orasul. Aceste biserici si manastiri numeroase subliniaza prezenta religioasa a spanililor. Nu plecati din Sucre fara sa vizitati Catedrala. Aceasta prezinta un interes particular: construita intre anii 1559-1712, ilustreaza evolutia stilurilor. Construita initial in stil renascentist, Catedrala a fost imbogatita prin decoratii baroce, apoi baroce boliviene.

Sucre este azi un oras universitar, acesta adapostind diferite universitati si academii. Cea mai prestigioasa este Universitatea Saint François Xavier. Aceasta se numara si printre primele universitati din Bolivia. Casa de la Libertad este un alt loc istoric, leaganul tarii, locul in care acest stat a luat nastere. Aici s-a semnat Declaratia de Independenta a tarii. Puteti admira aici tablourile care imbraca impozantul edificiu.

Muzeul de Etnografie si de Folclor din Sucre expune in mod permanent o colectie de masti din toata tara. Unele sunt vechi dar majoritatea sunt productii actuale. Acestea sunt confectionate din materiale diferite, lemn sau metal. Muzeul organizeaza in mod regulat si expozitii temporare. Si Muzeul de Arta Indigena merita o vizita. Acesta povesteste istoria textilei din regiune. Sunt reprezentate toate etniile locale prin intermediul acestor tesaturi. Pe holurile muzeului, puteti admira cateva femei care fac demonstratii de tesut.

Parcul Bolivar este un spatiu rectangular compus dintr-o peluza, din copaci uriasi, din alei si cateva pavilioane inconjurate de flori. In mijlocul peluzei troneaza replici in miniatura ale Turnului Eifel si ale Arcului de Triumf. Duminica, Parcul Bolivar este unul din cele mai animate locuri din Sucre. Un alt loc animat din Sucre, este chiar daca vi se pare ciudat, cimitirul orasului. Copiii si adolescentii vor fi ghizii vostri prin acest cimitir unde isi dorm somnul de veci o multime de personalitati boliviene.

Sucre