Ghid turistic Tarija

Recomandat pentru: istorie, cultura, biserici, relaxare, gastronomie

Despre Tarija

Tarija este un oras din Bolivia ce are o capacitate de aproximativ 234.000 de locuitori. Fiind un oras ce apartine unui climat mediteranean, temperatura medie anuala este de 25 de grade Celsius, cu veri foarte calde si ierni blande. Cea mai mica temperatura, in acest oras, a fost de 8 grade Celsius, in timp ce cea mai mare a fost de 30 de grade Celsius.

Orasul Tarija a fost fondat in anul 1574 si este capitala departamentului Tarija, iar altitudinea la care se afla este de 1.854 de metri. Se poate calatori foarte usor catre Tarija, deoarece acest oras detine un aeroport, care are doar curse interne, dar face legatura cu multe orase importante din Bolivia, si, de asemenea, o statie de autobuz internationala.

In orasul Tarija se gasesc, in centrul lui, multe restaurante cu diferite specifice culinare, toate dintre acestea inconjurand o piata superba, veche de cateva sute de ani, conservata intr-un mod deosebit. Mai mult decat atat, in centrul orasului se pot gasi internet cafe-uri, magazine cu obiecte de artizanat, hoteluri, si multe altele pentru viata de noapte, precum cluburi.

Pentru cei pasionati de istorie, in acest oras, se afla unul dintre cele mai importante muzee de paleontologie din tara, si nu numai. Aici sunt expuse fosile ce dateaza de cateva milioane de ani, care vor incanta si clati ochii celor pasionati de aceasta ramura a istoriei.

Festivalul National al Vinului este organizat, in fiecare an, in Tarija, datorita climatului ideal de crestere a strugurilor si de producere a vinului, avand, prin urmare, unul dintre cele mai renumite localuri cu acest specific.

Cei care traiesc in Tarija se numesc, pe ei insasi, Chapacos, indiferent de clasa sociala sau functia pe care o au in oras. Asadar, pe langa cladirile vechi, impresionante din punct de vedere arhitectural, veti gasi oameni care isi iubesc traditia si o onoreaza cu fiecare ocazie pe care o au.

Asadar, Tarija este un oras din Bolivia care nu trebuie ratat. El imbina cerintele multor persoane, avand de la istorie arhitecturala sau culturala, pana la cluburi de noapte de 5 stele, adecvate tinerilor care cauta distractie. Mai mult decat atat, imprejurimile orasului sunt superbe, existand, totodata, multe asezari si ruine ce dateaza inca din timpul dominatiei Incasilor.

Tarija