Informatii utile Bonaire

Date generaleBonaire este recunoscuta pentru


cazinou
plaja
snorkeling

Cand este indicat sa vizitati Bonaire

Temperatura medie anuala in Bonaire este de 28 °C, iar temperatura apei este de 27 °C, Clima acestei insule este insorita pe tot parcursul anului. Indiferent de anotimpul ales pentru petrecerea vacantei, avand in vedere clima din zona, va veti putea minunat si veti putea preactica sporturile acvatice preferate.

Temperaturi medii lunare in Bonaire

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj haine usoare din bumbac, costume de baie, palarie si ochelari care sa va protejeze de soare. Va vor fi necesare medicamentele prescrise de medicul dvs., dar si produsele cosmetice uzuale.

Modalitati de plata in Bonaire

Moneda locala este dolarul american. Alte valute folosite in Bonaire sunt dolarii canadieni, euro, lira sterlina, francul francez, bolivarii si florinii. Bancile de ale caror servicii puteti beneficia pe insula sunt RBC Bank, Banking Corporation Bonaire si Banco de Caribe. Moneda americana, cecurile de calatorie si cartile de credit sunt folosite la scara larga.

Transportul in Bonaire

Inchirierea unei masini este cel mai bun mod de a vizita Bonaire. Este foarte recomandat, mai ales in perioadele de vacanta, sa faceti o rezervare in prealabil pentru o masina, pentru a fi sigur ca vehiculul va fi disponibil. Permisele de conducere SUA, Canada si europene sunt valabile pe insula. Limita de viteza este de 40 km pe ora in oras si de la 60 km la 80 km pe ora in mediul rural.

Majoritatea companiilor pentru inchiriere automobile sunt situate la aeroport.

Shopping in Bonaire

In Bonaire veti gasi centre comerciale, cateva mini mall-uri si o multime de mici magazine. Veti putea cumpara ceasuri Rolex, bijuterii de aur, branza olandeza, trabucuri cubaneze si portelan fin la preturi rezonabile. Multe dintre magazinele de cadouri ofera obiecte realizate pe plan local: tablouri, printuri, carti, gresie, faianta, bijuterii, papusi si bijuterii din aur.

Viza turistica in Bonaire

Viza turistica se obtine pe aeroport. Va trebui sa aveti un pasaport valabil 6 luni, voucher cazare si bilet de avion dus-intors.