Ghid turistic Kralendijk

Recomandat pentru: plaja, cazinou, snorkeling

Despre Kralendijk

Kralendijk este capitala si principalul port al insulei Bonaire. Limba vorbita in acest oras este papiamentu, dar olandeza si engleza sunt utilizate pe scara larga. In limba papiamentu, orasul este adesea numit "Playa".

In largul coastei Kralendijk, pe insula nelocuita Klein Bonaire, se afla un paradis al celor care practica scufundari si snorkeling. La aceasta mica insula se poate ajunge cu taxiul pe apa.

Istoria orasului este legata de construirea Fortului Oranje. Acesta a fost construit in 1639 pentru a apara portul principal al Bonaire. Fortul a fost modificat la sfarsitul secolului al XVII-lea. "Playa" a fost stabilit adiacent la fort in 1810. Orasul a fost redenumit "Kralendijk" de catre conducatorii coloniali olandezi in 1840.

Orasul Kralendijk este deservit de Aeroportul International Flamingo. Taxiurile sunt disponibile in oras si la aeroport. In oras nu exista vreun serviciu de autobuze publice, dar taxiurile colective ruleaza intre Kralendijk si Rincon. Servicii de inchirieri auto sunt disponibile la aeroport.

Orasul se bucura de prezenta a 25 de situri istorice in zona sa centrala. Intre acestea se numara: Monumentul celui de al Doilea Razboi Mondial – un monument ridicat in memoria localnicilor care si-au pierdut viata in acest razboi; Pasangrahan – locul in care in prezent Consiliul insulei se intalneste; Wilhelmina Park - un parc numit dupa regina Wilhelmina a Olandei; Biserica protestanta infiintata in 1843; Monumentele Van Walbeeck si Eleanor Roosevelt; Cladirea vamala construita in 1925; si Fort Oranje (Bonaire) construit in anul 1639.

In plus fata de magazinele de pe strada principala (Kaya Grandi), in oras exista o piata de alimente (Cultimara) si o brutarie (Exito).

"Public Beach", de asemenea, cunoscuta sub numele de Windsock, este situata la 1,5 km sud de centrul orasului, la capatul vestic al pistei Aeroportului International Flamingo. O alta plaja publica este la Bonaire Sunset Beach Hotel, la aproximativ doi kilometri nord de centrul orasului.

Kralendijk