Ghid turistic Jablanica

Recomandat pentru: arhitectura, expozitii, istorie, monumente, muzee

Despre Jablanica

Aflat la o altitudine de 202 metri, orasul Jablanica este impartita ca asezare si se regaseste la poalele muntilor Prenj si Cvrsnica. Prima parte a orasului se regaseste pe muntii din jur, partea a doua o regasim pe malul raului Neretva iar ceea dea treia parte poate fi gasita pe malul de vest a lacului Jablanicko.

La ultimul recensamant din oras se inregistrau un numar de 13.047 de locuitori din care 96% din ei de originine bosniaca, desfasurati pe o intindere de 301 km patrati, densitatea populatiei fiind de 42 de locuitori pe km patrat.

Climatul din oras este continental mediteranean, si regasim ierni nu foarte aspre si veri calde.

Principalul obiectiv ale municipalitatii din Jablanica este dezvoltarea turismului, in acest sens putem regasi hoteluri, moteluri, pensiuni, partii de schi pentru incepatori si profesionisti, organizarea unor sedinte de vanatoare, pescuit. Pentru cazare putem opta pentru hotel Jablanica ce are in componenta 32 de camere, pensiunea Vilinac unde putem gasi restaurant, sauna si lounge bar, moteluri precum motelul Kamel cu o capacitate de 12 camere sau motel Maksumic de 26 camere. Pentru pasionatii de schi gasim in zona Risovac teleschiul Postij, schi-lift Baby si un vechi schi-lift denumit Poma. Capacitatea este de 1970 de persoane pe ora si se intinde pe o lungime de 927 metri, avand punct de plecare la 292 de metri. O alta atractie turistica locala este oferita de concursurile de pescuit organizate pe lacul Jablanica. Foarte multi pasionati vin aici pentru relaxare si pescuit static.

La capitolul obiective turistice in Jablanica mai regasim Muzeul Razboiului si Memorialul Razboiului.

Top obiective turistice Jablanica

Muzeul Razboiului din Jablanica
Muzeul Razboiului din Jablanica

Muzeul Razboiului din Jablanica se afla langa podul distrus, simbol al sacrificiului din al Doilea Razboi Mondial, atunci cand partizanii condusi...

Memorialul Razboiului din Jablanica
Memorialul Razboiului din Jablanica

Memorialul Razboiului din Jablanica este un alt obiectiv ce poate fi vizitat in Jablanica. Acesta se afla pe varful muntelui Prenj.

Jablanica