Ghid turistic Medjugorje

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri istorice, lacasuri de cult, situri religioase

Despre Medjugorje

Medjugorje este un oras situat in partea de vest a Bosniei si Hertegovinei, care se gaseste mai exact la 25 km distanta sud – vest de Mostar, mai aproape de frontiera cu Croatia. Acest oras apartine districtului Citluk, acesta incluzand si alte localitati precum: Bijakovic¬ći, Vionica, Miletina si Surmanci. Denumirea orasului inseamna intre munti, si se refera la asezarea geografica a localitatii. Orasul a devenit cunoscut in special dupa anul 1981, cand sase tineri au inceput sa povesteasca despre viziunea lor, afirmand ca o vad si o aud pe Fecioara Maria. Asadar, acest oras se pare ca este locul unde s-a aratat Fecioara Maria, de aici si denumirea de orasul pelerinajului religios. Medjugorje a devenit foarte renumit atat in tara cat si peste granita. Si in Romania ofertele de pelerinaj in Medjugorje s-au inmultit odata cu cererea tot mai mare pentru acest tip de turism. Dincolo de obiectivele turistice ale acestei destinatii turistice sau frumusetile naturale, Medjugorje este el insusi un obiectiv cultural-religios. Fie ca vorbim despre exercitii spirituale sau sarbatori religioase, cum ar fi Aniversarea aparitiilor, Buna Vestire sau Festivalul international al tinerilor, Medjugorje se identifica tot mai mult drept un loc sfant.

In ceea ce priveste cazarea in Medjugorje, aveti urmatoarele alternative:
Pensiunea Barac este amplasata la aproximativ 1 km de Biserica Sf. Iacob, aceasta ofera spatii de cazare frumos decorate si aveti parcare gratuita. Aceasta este alcatuita din doua cladiri si o terasa. De obicei, oaspetii care sosesc sunt intampinati cu bautura. Pe parcursul sejurului, vizitatorii primesc legume si fructe din gradina si livada proprie, precum si paine de casa si prajituri.

Pensiunea Gagro se afla la 1 km distanta de Biserica Sf. Iacob. Inainte de a vizita locurile sfinte din aceasta regiune, ar fi bine sa va delectati cu o gustare de bun venit, care include fructe, cafea si ceai cat si bauturi spirtoase de casa. Puteti ajunge foarte usor la aceasta pensiune, deoarece aceasta este usor accesibila cu masina.

Hotelul Grande Casa 4* este amplasat la 2 km de Biserica Parohiala Sf. James din oras. Oaspetii hotelului se pot relaxa cu un masaj si pot folosi, de asemenea, sauna hotelului. Hotelul mai ofera si alte servicii, cum ar fi, un centru de fitness si facilitati sportive. Aeroportul Mostar se gaseste la o distanta de 25 de km.

Top obiective turistice Medjugorje

Biserica Sfantul Iacob din Medjugorje
Biserica Sfantul Iacob din Medjugorje

Biserica Sfantul Iacob din Medjugorje are in interior, in partea dreapta a altarului, statuia Gosperi, statuie care poarta denumirea si de Statuia Pacii....

Medjugorje