Ghid turistic Neum

Recomandat pentru: plaja, biserici, istorie, relaxare

Despre Neum

Neum este un oras din Bosnia si Hertegovina fiind situat la 60 km nord – vest de Dubrovnik, la 70 km de Mostar si de Madjugorje si la 30 km de Ploce si de Metkovic, avand doua gari feroviare. La recensamantul din 1991, orasul avea 1.651 locuitori iar in 2010 populatia orasului ar fi fost estimata la 2 509 locuitori.

In ceea ce priveste clima acetui oras, Neum are veri lungi si calde si ierni scurte si temperate. Temperatura medie este de 13 ° C in ianuarie si 32 ° C in iulie si august. Suprafata acestui oras este de 225 km2.

Cat despre turism, Neum are hoteluri diverse cu preturi accesibile si o infrastructura turistica extinsa. Va puteti caza in Neum la urmatoarele hoteluri:
Hotel Villa Nova 3* este inconjurat de paduri, avand vedere spre Marea Adriatica. Este situat in partea cea mai linistita a statiunii Neum, 500 de metri de centrul orasului. Camerele hotelului va pot oferi un sejur convenabil si in acelasi timp, confortabil.

Villa Matic 3* este situat la 100 de metri de plaja din Neum si la 60 km de Dubrovnik. Complexul dispune de mai multe facilitati precum aer conditionat, TV prin satelit, balcoane si uscator de par. Restaurantul va poate oferi si specialitati locale traditionale, trufe cu paste Krk sau peste cu cartofi si usturoi.

Mai exista si alte hoteluri precum : Hotel Posejdon 4*, Hotel Luna 3*, Apartments Agava 3*, Hotel Neum 3*, Hotel Sunce 3*, Hotel Adria 3*, Hotel Stella 3*.

Neum gazduieste anual atat un Festival de Muzica cat si un Festival de Film. Dansul traditional din aceasta regiune se numeste lindo.

Neum