Ghid turistic Travnik

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, fortareata, istorie, puncte de interes

Despre Travnik

Travnik se afla la 90 kilometri de Sarajevo, si este un oras municipiu din Bosnia Hertegovina. Orasul Travnik are o populatie de aproape 27000 de locuitori, fiind foarte renumit pentru patrimoniul sau cultural din secolul al XVII lea si secolul al XVIII lea. Orasul este de asemenea si capitala unuia din cele 10 cantoane aflate in Bosnia, mai exact a cantonului Bosnia Centrala.

Activitatile principale in regiune sunt de secole agricultura si cresterea animalelor, fiind un oras care a suferit destul de mult din punct de vedere economic. Dezvoltarea prelucrarii produselor alimentare a crescut potentialul economic al zonei, formandu-se o industrie pe acest segment. Dezvoltarea turismului in oras s-a bazat pe geografie si istorie, in apropiere aflandu-se unul din cele mai inalte versante din Bosnia, si anume Vlasic, o atractie turistica excelenta pentru pasionatii de schi, sanius si drumetie. Mai gasim in oras si constructii de valoare din timpul ocupatiei otomane, aici regasindu-se numeroase case cu stil oriental, moschei, fantani si, de asemenea, doua turnuri cu ceas.

Orasul s-a facut cunoscut si datorita lui Ivo Andric, castigatorul Premiului Nobel pentru literatura. Ivo Andric s-a nascut pe 9 octombrie 1892 in Travnik, el castigand Premiul Nobel in anul 1961, prin scrierile sale despre tinuturile natale si framantarile istorice ale epocii. Casa lui natala din Travnik a fost transformata in muzeu.

O alta persoana importanta nascuta la Travnik este Miroslav Ciro Blazevic, antrenorul nationalei Croatiei din timpul campionatului mondial din Franta 1998, unde nationala croata a obtinut un memorabil loc 3. Mai putem reaminti, de asemenea, si pe actorul Teatrului National din Croatia, Josip Pavic sau pe actorul Josip Pejakovic.

Cultura orasului Travnik dateaza in mare parte din perioada in care orasul era centrul administratiei publice locale a Imperiului Otoman. Printre institutiile culturale din regiune, cea mai impresionanta este Muzeul Orasului. O alta atractie locala este si echipa de fotbal NK Travnik, ea fiind infiintata in anul 1922. Echipa activeaza in prima liga bosniaca si are in palmares doua titluri de campioana nationala in anii 2003 si in 2007.

Printre obiectivele turistice ale orasului, regasim Moscheea Suleyman sau Fortareata din Travnik.

Top obiective turistice Travnik

Moscheea Suleyman din Travnik
Moscheea Suleyman din Travnik

Moscheea Suleyman se afla in orasul Travnik si este o moschee plina de culoare. Aceasta a fost construita in anul 1757 de catre vizirul Ahmed Camil Aha,...

Fortareata din Travnik
Fortareata din Travnik

Fortareata din Travnik este un alt obiectiv turistic care nu trebuie ratat, in cazul in care ajungeti in oras. Este construita inca din timpul dominatiei...

Travnik