Informatii utile Sarajevo

Date generale


Moneda: Marca convertibila (BAM)
Limba oficiala: Croata, Bosniaca, Sarba
Fus orar: GMT 01:00

Sarajevo este recunoscuta pentru


cultura
istorie
arhitectura
muzee
puncte de interes
cladiri administrative

Cand este indicat sa vizitati orasul Sarajevo

Sarajevo are un climat continental moderat, cu ierni reci si veri calde. In oras, pe parcursul intregului an, au loc multe evenimente culturale: Noptile Bascarsija in luna iulie, cu spectacole diferite, un festival de iarna dedicat filmului, un festival de jazz, pentru a numi doar cateva. Este bine sa aveti in vedere aceste aspecte atunci cand hotarati momentul in care sa vizitati orasul.

Temperaturi medii lunare in Sarajevo, Bosnia-Herzegovina

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj haine potrivite sezonului ales pentru vacanta. Indiferent de anotimp adaugati haine impermeabile si o umbrela mica. Consumabilele medicale si produsele cosmetice va vor fi necesare. Nu uitati aparatul de fotografiat!

Transportul in Sarajevo

Centrul Sarajevo este deservit de o retea de tramvai, de troleibuze si linii de autobuz. Biletele trebuie sa fie achizitionate in avans de la chioscurile speciale si trebuie sa fie validate la urcarea in mijlocul de transport. Schimbarea tramvaiului cu autobuzul inseamna validarea unui nou bilet. Reteaua locala de tranzit este operata de GRAS.

Sistemul de tramvai Sarajevo este un excelent mod de a vizita orasul. Tramvaiele circula in zona Marsala Tita si in Orasul Vechi, dar ruleaza si in suburbia Ilidza. 31e este serviciul cel mai eficient si ruleaza de-a lungul orasului la fiecare jumatate de ora pana la miezul noptii.

Shopping in Sarajevo

In materie de cumparaturi Sarajevo ofera fie ca este vorba artizanat traditional, fie ca este vorba de cele mai recente produse in materie de moda. Daca sunteti in cautarea unor cadouri lucrate manual sau antichitati mergeti in zona Bascarsija, veti gasi aici o serie de bunuri artizanale la preturi uimitoare. Daca va doriti un produs turcesc deosebit, mergeti la Ahmed Kalajdzisalihovic, pe Sarachi Street 15, magazin a carui activitate dateaza din 1822, si exporta in prezent incaltaminte frumos impodobita in intreaga Europa.