Despre Brazilia

Exista o multime de motive pentru care Brazilia ar trebui sa fie vizitata: plajele de neuitat si soarele sau, ambiantele muzicale imbatatoare, natura sa luxurianta si padurile sale tropicale, energia si diversitatea sa, carnavalul sau, dar si contrastele unei tari in dezvoltare: splendoarea si mizeria sa.

Brazilia prezinta aproape 7500 km de coaste. In sud putem aminti Bombinhas care este paradisul pentru scufundari si pentru amatorii de turism ecologic datorita plajelor sale foarte bine conservate. In sud-est turistii vor aprecia cu siguranta orasul Ilhabila care se compune din mai multe insule si care este dotat cu o multime de plaje paradisiace. Mai putem aminti Salvador de Bahia fara sa uitam de plajele paradisiace de la Rio de Janeiro – Ipanema si Copacabana.

Brazilia, care este a cincea tara ca marime, are o frontiera comuna cu 10 tari din America de Sud - Argentina, Bolivia, Columbia, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay si Venezuela. Brazilia este si o tara cu particularitati unice. Este singura tara din America de Sud unde nu se vorbeste spaniola, ci portugheza, este cea mai mare tara din America de Sud si cei mai multi kilometri de plaje si de coaste.

O calatorie in Brazilia va va permite sa descoperiti o tara a contrastelor, o tara cu multiple fatete. Aici se amesteca intr-un sincretism perfect si o perfecta dezordine culturile, religiile, orasele coloniale, insulele tropicale, junglele de beton sau malurile infinite. Veti putea vizita marile orase, cum ar fi Rio de Janeiro, cu golful sau magnific sau cu plajele sale, orasul Salvador cu cele 365 de biserici ale sale, Recife cu centrul sau istoric sau Manaus in inima Amazoniei….

Brazilia este renumita si pentru peisajele sale naturale unice in lume, mai ales padurea amazoniana, plamanul planetei, Casacadele Iguacu, inscrise in Patrimoniul mondial Unesco, sau Rezervatia naturala de animale Pantanal. Brazilia inseamna si numeroase plaje tropicale. Daca va place sa petreceti, Brazilia este tara ideala!

De ce sa vizitati Brazilia? Un motiv ar fi samba exotica, carnavalul minunat si frumusetea padurii Amazoniene. Veti putea trai autenticele traditii braziliene la Salvador. Incercati dansul inspirat din artele martiale – capoeira, veti putea admira arhitectura coloniala din cartierul Pelourinho sau sa degustati moqueca de peste, care este un fel de mancare traditional. Totusi, cea mai mare atractie este ospitalitatea braziliana.

Un alt motiv ar fi orasul Rio de Janeiro. Locuitorii de aici cred ca orasul a fost creat de Dumnezeu insusi. Veti putea descoperi magnificele plaje de aici. Nu uitati de Muntele Pain de Sucre unde veti putea admira statuia gigantica a lui Iisus Mantuitorul.

Mergeti la Ouro Preto, pentru ambianta sa magnifica. Ansamblul acestui vechi oras cu mine de aur a fost declarat monument national. Traversati stradutele sale, admirati arhitectura sa baroca sau vizitati minele sale de aur.

Pantanal este zenitul amatorilor de natura. Este o zona umeda, care are o suprafata egala cu cea a Frantei! Va veti putea scufunda aici in natura intacta de la Bonito sau Bodoquena.

Brazilia este si tara plajelor tropicala marginite de palmieri. Va veti putea relaxa sub un cer albastru pe plajele Genipabu sau Cotobeli in statiunea baleneara Natal. Stiati ca in Natal se respira cel mai pur aer din lume?

Fernando de Noronha este fructul interzis. In acest arhipelag protejat nu au voie sa intre mai mult de 400 de turisti pe zi. Nu trebuie sa ratati nici Golful Mirante dos Golfinhos unde in fiecare dimineata veti putea admira delfinii inotand!

Luati trenul de la Curitiba pentru a ajunge la Morretes. Aceasta linie de cai ferate va va plimba prin niste peisaje care va vor taia respiratia. Curitiba este un oras care dispune de o excelenta retea de transporturi in comun.

Nu uitati nici de capitala Brasilia. Veti putea admira niste constructii futuriste, cum ar fi Palatul Alvorada. Un mic detaliu amuzant – privita din avion, capitala are forma unui avion sau a unei pasari.

Un alt motiv pentru a merge in vacanta in Brazilia poate fi fotbalul, bineinteles, mandria si obsesia nationala. La Rio de Janeiro veti putea asista la un meci de fotbal la Maracana, unul din cele mai mari stadioane din lume.

Brazilia este o tara a superlativelor: Golful Rio, care este unul din cele mai frumoase din lume, dominat de Pain de Sucre si de Iisus Mantuitorul, plajele mitice de la Copacabana si Ipanema, Cascadele Iguacu, printre cele mai impresionante de pe glob, padurea amazoniana, plamanul planetei, dar si regina sa, fluviul Amazon.

Brazilia este si tara faimoaselor Carnavaluri de la Rio de Janeiro sau de la Salvador de Bahia, o tara cu o arhitectura coloniala bogata, foarte bine pastrata. Tara fotbalului, a disciplinei capoeira, celebra pentru samba sau pentru bossa nova, aceasta tara continent se descopera in ritmul sau, prin intermediul tuturor locurilor sale mitice.

Frumusetile naturale si Carnavalul confera Braziliei o reputatie internationala. Brazilia este insa inainte de toate un amestec de culori, de rase, de culturi, de bucuria exceptionala de a trai, de poporul sau care traieste in ritmul muzicii, de caldura plajelor sale, de agitatia noptilor si exuberantul Amazon.

Veniti deci in Brazilia pentru plajele sale, pentru soarele sau, pentru muzica sa, pentru nebunia sa unica in lume a carnavalului sau, pentru jungla sau padurile sale tropicale, pentru orasele sale… Brazilia este o frontiera culturala care trebuie sa fie trecuta.