Ghid turistic Angra dos Reis

Recomandat pentru: plaja, pescuit, istorie, natura, scufundari

Despre Angra dos Reis

Angra dos Reis este o destinatie turistica din Brazilia care se compune din 365 de insule si de 2000 de plaje pline de frumuseti naturale, legende si divertisment. Orasul se afla pe Costa Verde Fulminense intre statele Rio de Janeiro si Sao Paolo. Puteti cunoaste mai bine aceasta regiune facand o plimbare cu vaporul putand observa marea cu ape cristaline, dar si vilele celor bogati si celebri aflate pe insulele private.

Angra dos Reis este un loc magic presarat cu munti acoperiti de o jungla propice unor drumetii frumoase dar si unor scufundari submarine. Veti avea ocazia sa admirati niste epave scufundate si niste barci ale piratilor si de a inota alaturi de testoasele de mare. Acest loc din Brazilia ne aduce aminte de Seychelles datorita numeroaselor sale stanci de granit roz.

Dintre toate insulele sale, Insula Grande este vedeta. Insula Grande este Insula Comorilor iesita direct din romanele de aventura. Nu exista aici nici drumuri nici masini in acest paradis virgin. Aceasta este considerata un paradis pentru aventurierii care sunt in cautare de piste, cascade si plaje izolate si pustii.

La Angra exista 365 de insule. Unele sunt extrem de faimoase, cum ar fi Porcos. Insulele Botinas sunt cartea postala a regiunii. Insula Itanhanga ofera numeroase activitati - piste, escalade, canoe si scufundari.

O plimbare pe continent care duce la diverse plaje de la cele mai celebre la cele mai linistite, cum ar fi Plaja Grande, sau Retiro. Plaja Tangua este vedeta iar constructiile istorice cum ar fi Capela Bonfim sau Scoala Navala merita sa fie si ele vizitate.

Numele insulei vine de la boa, deoarece forma sa seamana cu un sarpe. Aici veti gasi cele mai frecventate plaje, precum Jurubaiba sau Flechas. Aici exista si optiuni bune pentru surferi, cum ar fi plajele Grande si Feras. Plaja Piedade este ideala pentru familii iar Amaral fara infrastructura este cea mai pustie.

In regiunea montana Serra do Mar exista multe cascade rapide printre care si Bracuhy, Ariro, Branqueta si Capureta. Toate sunt de o frumusete naturala extraordinara si au un peisaj singular.

Angra dos Reis poseda diverse biserici si case coloniale care fac parte din patrimoniul cultural cu constructii care dateaza din secolul al XVIII-lea. O plimbare care se raporteaza la trecutul insulei ne invata putin istoria primilor sai locuitori. Cladirea Palatului Municipal a fost abandonata in anul 1920. A fost restaurata in anul 1930 si adaposteste cladirea guvernului municipal. Fantana Cahacara da Carioca. Legenda spune ca oamenii care beau apa din teava din mijloc nu mai parasesc orasul. Casa Coloniala Morcego. Aceasta constructie a apartinut piratului Juan de Lorenzo. Se afla pe Insula Grande.

La doar cateva ore de Rio de Janeiro, descoperiti exuberanta naturii tropicale, de o diversitate uimitoare.

Angra dos Reis