Ghid turistic Baturite

Recomandat pentru: -

Despre Baturite

Situat intr-una dintre cele 27 de unitati federale din Brazilia – Ceara – Baturite este un oras care are o populatie de doar 32.000 de locuitori. Acesta a devenit faimos datorita faptului ca este locul de nastere al celebrului Luiz Severiano Ribeiro.

Luiz Severiano Ribeiro a fost fondatorul Grupului Severiano Ribeiro, care cuprinde un lant de 215 teatre, insumand un total de 46,568 locuri, fiind prezente in 16 orase ale Braziliei. De asemenea, tot aici s-a nascut si a copilarit Antonio Couto Pereira, care a fost presedinte al Coritiba FC pentru cateva mandate, si care a construit stadionul care astazi ii poarta numele.

Unul dintre cele mai frumoase drumuri ce pot fi parcurse cu masina personala, din Brazilia, se gaseste aici, el numindu-se Mosteiro de Baturite si avand o distanta de doar 5 kilometri, insa prezentand un peisaj deosebit.

Sierra de Baturite este, si ea, un loc deosebit. De la Rodoviária, din Fortaleza, puteti sa luati unul dintre autobuzele companiei Pinheiro, pentru un pret de aproximativ 11.75 $, care va va lasa aproape de Guaramiranga. Aceasta calatorie dureaza cel putin 3 ore jumatate, insa ruta este una deosebita, inconjurata de munti. Cu o jumatate de ora inainte sa ajungeti la Guaramiranga, autobuzul va trece prin Pacoti, unde va trebui sa coborati. Tot aici va puteti si caza, pentru o noapte.

Drumetiile in Baturite sunt, mai degraba, dificile de facut, deoarece nu exista trasee marcate corespunzator. Un traseu spre Pico Alto, insa, exista, acesta avand o lungime de aproximativ 13 kilometri. Acesta este recomandat a fi facut, deoarece de pe Pico Alto se poate vedea o panorama deosebita. In timpul saptamanii, acest drum este destul de linistit, insa, in timpul weekendului, veti intalni destul de multi brazilieni aflati la plimbare, in aceasta zona.

Baturite este un oras destul de izolat, vecinele sale fiind Guaramiranga si Aracoiaba, distanta pana la ele fiind, totusi, una considerabila, a carui parcurgere dureaza cateva ore. Totusi, tocmai aceasta izolare este ceea ce confera un farec aparte acestui oras, el fiind inconjurat de paduri si foarte multa vegetatie. Situat pe strada CE 356, acesta este punctul de legatura spre alte drumuri, precum CE 060 sau CE 257, care duc spre puncte de interes turistic deosebite, la randul lor.

Pe Sítio Olho d'Água, veti gasi Mosteiro dos Jesuítas, un loc indicat pentru a va petrece noaptea sau a lua una dintre mesele zilei. Acesta este izolat de oras, iar natura pare a fi la ea acasa, integrandu-se perfect in constructiile facute de catre oameni. Daca ajungeti acolo, este neaparat sa vizitati curtea interioara a acestei cladiri, ea fiind de o frumusete aparte. Alte locuri unde puteti manca, in Baturite, sunt: Churrascaria Tempero Caseiro, Bar Do Chico Macaco, Churrascaria Parque Rodeio si, desigur, la Pico Alto.

In Baturite se organizeaza, de asemenea, in fiecare an, un Festival National de Jazz, care aduna un numar foarte mare de artisti ai acestui gen, din toate colturile lumii.

Baturite