Ghid turistic Belo Horizonte

Recomandat pentru: cultura, istorie, parcuri, muzee, baruri, gastronomie

Despre Belo Horizonte

Belo Horizonte este capitala si orasul cel mai mare din Statul Minas Gerais. Statul Minas Gerais inseamna “mine generoase” si acesta reprezinta leaganul minelor, al aurului si al pietrelor pretioase. Regiunea a fost instalata mai intai la inceputul secolului XVIII, dar orasul cum este cunoscut azi, a fost planificat si construit in anii 1890 pentru ca acesta sa inlocuiasca Ouro Preto drept capitala Statului Minas Gerais.

Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais al carui nume inseamna “orizont frumos” are o constructie asemanatoare cu cea a orasului Washington DC. Aici veti gasi autostrazi foarte lungi si circulare peste tot in localitate. De asemenea, orasul a fost construit pe mai multe dealuri inconjurat de munti.

Situat intr-o regiune muntoasa din partea de sud-est a Braziliei, in Statul Minas Gerais, Belo Horizonte este o destinatie inca necunoscuta pentru multi turisti care aleg sa viziteze America de Sud. In plina inima a zonei minelor de aur, al treilea oras ca marime din tara poseda niste atuuri tutistice extrem de puternice. Un centru industrial comercial, politic si universitar imens, Belo Horizonte dispune de mai multe locuri fermecatoare care atrag privirea turistilor.

Un oras modern si primitor, Belo Horizonte reprezinta punctul de plecare ideal pentru o calatorie plina de culori in celebra regiune braziliana Minas Gerais. Veti descoperi aici un savuros amestec de cultura traditionala intr-un mediu foarte contemporan. Cu peste 2 milioane de locuitori, orasul se intinde pe kilometri de munti, dar in centrul sau veti descoperi cu siguranta siturile cele mai remarcabile.

Intai si intai puteti incepe cu punctul de vedere exceptional de la Praca do Papa situat putin mai departe de centru. In apropierea acestuia se afla Parcul Mangabeiras unde numeroase poteci imbie la plimbari lungi. Parcul se afla la 6 km sud – est de centrul orasului pe dealurile Serra do Curral. Mergand inspre centru veti descoperi faimoasa piata cu standuri care abunda in fructe, carnuri si condimente.

Hoinariti apoi pe bulevardele principale si descoperiti incet toate locurile insolite care sunt presarate prin oras. Veti putea admira aici numeroase piete si biserici care va vor taia rasuflarea. Arhitectura de aici este extrem de originala datorita diversitatii si amestecului de stiluri. Aici convietuiesc cladiri vechi in stil colonial, palate de la inceputul secolului si in stil Art Nouveau, dar si imense turnuri din beton sau din sticla.

Discret si linistit, Belo Horizonte este un oras care traieste fara prea multe nevroze. Ofera numeroase optiuni de promenade printre palmierii de pe Piata Libertatii. Aproape de centru se afla si Bazilica Lourdes, care este construita in stil gotic. Aveti nevoie de insa cateva zile pentru a savura din plin toate frumusetile pe care orasul le are de oferit.

Atmosfera extrem de animata este palpabila peste tot. Oamenii ies, discuta, canta si danseaza pe strazi. Fotbalul se afla in inima locuitorilor care sustin cu forta si cu fervoare cele 2 echipe ale orasului.

Putin in afara centrului, mergeti la Pampulha si descoperiti lacul extraordinar artificial de aici si Biserica Sfantului Francisc de Assisi care a fost construita de celebrul arhitect Oscar Niemeyer. De altfel, acest arhitect si-a lasat amprenta peste tot in cateva cartiere din centru, dar si in Piata Libertatii.

Cartierul Pampulha in partea de nord-vest a centrului orasului, este un ansamblu arhitectural modern construit la marginea unui lac artificial. Este o zona ideala pentru petrecera timpului liber dar si pentru relaxare, cu o gradina zoologica, un stadion, baruri si restaurante.

Vizitati centrul orasului, piata sa pitoreasca, bisercile si muzeele sale bogate, cum ar fi Muzeul Arheologiei, Muzeul de Istorie al orasului sau Centrul Cultural al Palatului Artelor. Nu ratati Feira de Arte Artisanato duminica dimineata. Este o piata care dureaza toata dimineata situata in fata Parcului Municipal.

O adresa foarte pitoreasca din Brazilia pentru a lua micul dejun, este Ceasa. Veti putea degusta aici cea mai buna ciocolata clada din Brazilia in jurul unui folclor extrem de fermecator.

Puteti face si o vizita in cartierele Lourdes si Savassi unde magazinele de decoratiuni si de haine sunt foarte numeroase. Aceste sunt renumite si datorita restaurantelor lor fine si a evenimentelor nocturne organizate aici.

Orasul Belo Horizonte traieste in prorpiul sau ritm atat ziua cat si noaptea. Aici este imposibil sa va plictisiti deoarece exista numeroase locuri unde va puteti distra. Ambianta torida specifica Brazilei o puteti remarca si prin intermediul unor restaurante, a unor cluburi de noapte, unde tinerii sau cei mai putini tineri se intalnesc pentru a petrece cateva momente placute impreuna. Veniti sa dansati pe ritmuri de samba, de muzica electronica sau chiar rock.

Aflat la 900 metri altitudine, orasul Belo Horizonte poseda un climat care este foarte bland pe toata perioada anului, intre 18 si 26 grade Celsius. Iarna este aici uscata si ploioasa.

Belo Horizonte este si punctul de plecare ideal pentru alte destinatii din imprejurimi. Puteti vizita si frumoasele orase Ouro Preto, Mariana sau Sabara. Orasul Ouro Preto, aflat la o ora si 45 de minute cu autobuzul fata de Belo Horizonte, este considerat ca fiind bijuteria Regiunii Minas Gerais. Trebuie neaparat sa facti o vizita in acest oras- muzeu, inscris in Patrimoniul Unesco. Ouro Preto va va oferi o calatorie intr-un secol imens al aurului si al barocului colonial.

Belo Horizonte