Informatii utile Brasilia

Date generale


Moneda: Real (BRL)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT -03:00

Brasilia este recunoscuta pentru


arhitectura
monumente
cladiri administrative
situri religioase
istorie
palat

Cand este indicat sa vizitati orasul Brasilia

Cel mai bun moment in care se poate vizita Brasilia este intre lunile Aprilie si Iunie, dar si intre August si Octombrie. Daca nu va place aglomeratia, cel mai bine este sa evitati sa calatoriti in acest oras in mijlocul lunii Decembrie si la sfarsitul lui Februarie, deoarece este foarte cald si multa lume se afla in vacanta. De asemenea, acesta este momentul din mijlocul sezonului, ceea ce inseamna ca preturile la cazare sunt foarte mari. Si perioada dintre Decembrie si Februarie este indicat sa o evitati, deoarece este vara, iar multi dintre localnici se afla in vacanta.

Temperaturi medii lunare in Brasilia, Brazilia

Modalitati de plata in Brasilia

In general, si in special in zonele turistice, exista modalitati de plata cu cardul. In cartierele rezidentiale si in suburbii, insa, aceasta este destul de rara. De asemenea, la metrou este necesar sa aveti marunt, deoarece nu se poate cumpara bilet cu cardul, iar automatele nu dau rest mai mic de 2R$.

Viza turistica in Brasilia

Cetatenii romani care doresc sa viziteze Brasilia nu necesita viza, putand sta aici pe o perioada de maximum 90 de zile. Daca durata calatoriei depaseste aceasta perioada, este necesara o viza de sedere.

Shopping in Brasilia

Cartierele rezidentiale au multe magazine, din care poate fi cumparat aproape orice. Aici este locul unde majoritatea localnicilor isi fac cumparaturile. Pe strada W3, insa, se gasesc o mare parte dintre magazinele din oras. Printre mallurile importante se numara Setor de Diversões si Conjunto Nacional.

O piata foarte mare se organizeaza Duminica, langa Turnul Televiziunii. Unele dintre magazine sunt deschise si in timpul saptamanii. De aici se pot cumpara suveniruri si obiecte traditionale. Electronice ieftine puteti gasi in Feira do Paraguai, iar carti si CD-uri de la FNAC.