Transport Brasilia

Multe dintre liniile de autobuz trec prin centrul orasului si merg spre marginile acestuia sau pe Axa Monumentala. Zebrinha (zebre micute) sunt minibusele cu rosu si alb. Acestea, impreuna cu cele ale companiei Transporte de Vizinhança sunt dintre cele mai indicate, ele legand centrul Brasiliei cu Esplanada dos Ministérios, aeroportul si alte zone de interes turistic. Trebuie sa va urcati doar pe usa din fata a autobuzului. O calatorie costa 2 R$ si biletele se cumpara de la sofer.

Calatoria cu taxiul este relativ scumpa, in Brasilia. Ele pot fi chemate de la hotel sau pot fi gasite in statiile din apropierea obiectivelor turistice, acestea trebuind sa fie echipate, obligatoriu, cu aparate.

Sistemul de metrou a fost deschis in 2001. are o forma de Y iar statia principala se afla in Rodoviária de Brasília. Acesta merge prin cateva puncte centrale, apoi se indreapta spre suburbii. Este deschis intre 6 si 23.30, de Luni pana Vineri, si de la 7 la 19, Sambata, Duminica si in Sarbatorile legale. Uneori, se ofera un program deosebit, ca de exemplu de Revelion. Acesta nu este folositor pentru turisti, deoarece nu trece prin puncte de atractie principale, insa trece pe langa altele, ca de exemplu Templul Budist, Parkshopping mall sau Guara. Pretul este de 3R$ in timpul saptamanii si de 2R$ in weekend si de Sarbatori.