Ghid turistic Buzios

Recomandat pentru: plaja, gastronomie, relaxare

Despre Buzios

Peninsula Buzios este situata la 180km distanta de Rio de Janeiro. Este o peninsula cu numai putin de 26 de plaje scaldate de apele cristaline ale Oceanului Atlantic, cu caracteristici diferite: unele sunt aglomerate, altele goale, unele au ape calde, altele reci, unele au valuri mari, altele sunt calme. Frumusetea naturala a peninsulei seduce elita "carioca" din Rio de Janeiro, acestia alegand Buzios pentru a-si petrece sfarsiturile de saptamana. Dupa vizita celebrei Brigitte Bardot la Buzios in anul 1960, cand Buzios era un simplu sat de pescari, a devenit o destinatie turistica renumita, cunoscuta in lumea intreaga.

Buzios este supranumit "Saint Tropez-ul Braziliei" avand o populatie de aproximativ 10.000 de locuitori, un loc ce imbina perfect stilul energic, caracteristic Braziliei cu rafinamentul mediteranean.

Peninsula Buzios dispune de 26 de plaje cu caracteristici diferite. Unele sunt aglomerate, beneficiind de prezenta unui numar mare de turisti: João Fernandes si Ferradura, plaje pe care puteti inchiria echipamente sportive precum jetski, banana-boat, caiac sau placi de surf. Geriba, este intesata de baruri. Plaja Osssos, aflata in centru, adaposteste un club de yacht. Turistii care prefera linistea se pot indrepta spre plajele cu un aspect mai salbatic precum plaja Rasa. Brava, dupa cum ii spune si numele, ofera turistilor niste valuri puternice, ideale pentru surf. Buzios are si plaje extrem de cautate de pasionatii de windsurfing precum Azeda, Azedinha sau Ferradurinha. Adeptii nudismului frecventeaza micuta plaja Olho de Boi, ascunsa printre niste roci imense. Toate sunt diferite dar au un lucru in comun: pe oricare din aceste plaje va veti simti minunat.

Pe yachturile ancorate in port se tin cele mai tari petreceri. Petrecerile nu sunt private ci deschise tuturor contra unei sume de bani. In suma respectiva intra doar locatia, bauturile sunt extra. O experienta unica. Bautura perferata a celor care vin in Buzios este caipirinha: gheata pisata, zahar, lime si multa cachasa. Antarctica este una din cele mai bune marci de bere din Bolivia.

Pe faleza, exista restaurante, taverne, baruri de tot felul. Nu plecati din Buzios fara sa gustati din deliciile specifice regiunii – vita, fructe de mare. In ceea ce priveste cazarea, la Buzios exista hanuri, bungalow-uri sau hoteluri-butic. Sa nu va asteptati la hoteluri cu zeci de etaje, inconjurate de piscine uriase.

Sa nu credeti ca la Buzios nu puteti face shopping. Din contra. S-ar putea ca preturile sa fie cu cel putin 10% mai mari decat in Rio de Janeiro dar aglomeratia specifica acestuia din urma lipseste cu desavarsire. Cel mai bun shopping il puteti face pe…plaja. Da, ati auzit bine. Vanzatori ambulanti peste tot care isi expun marfa chiar si pe sezlonguri. Nu uitati cel mai important lucru: sa negociati. Spre deosebire de magazine aici se poate negocia.

Buzios este extrem de aglomerat pe timp de iarna. In timp ce in Romania este iarna si frig, la Buzios este vara in toata regula. Sezonul turistic este pe tot timpul anului.

Buzios