Ghid turistic Copacabana

Despre Copacabana

Copacabana este un nume sinonim cu paradisul. Plaja mitica din Rio de Janeiro este fara indoiala cea mai celebra din lume. Situata in sudul orasului Rio, Copacabana formeaza o semiluna pe o distanta de 4,5km. Emblema orasului Rio de Janeiro, Copacabana atrage anual mii de turisti. Aceasta plaja este supranumita de catre brazilieni Princesinha do Mar (Printesa Marii). La fiecare extremitate a plajei se afla cate un fort: la sud, Fortul Copacabana construit in 1914, la nord fortul Ducelui de Caxias, construit in 1779.

Copacabana se intinde pe 4,5km de-a lungul strazii Atlantica, o strada uriasa pe care puteti gasi o multime de magazine, baruri si restaurante cu o priveliste unica asupra plajei si Oceanului Atlantic. Pe plaja Copacabana spectacolul este permanent: mici orchestre improvizate de samba vin sa animeze plaja, dansatori de capoeira isi arata talentul, jucatorii de volei pe plaja se bucura de admiratia spectatorilor, femei bronzate in bikini minusculi. Chiar si valurile mai mari devin un spectacol in sine. In week-end si in zilele de sarbatoare plaja este extrem de aglomerata. Cariocas (numele dat locuitorilor din Rio de Janeiro) vin sa se balaceasca, sa practice sporturi acvatice sau pur si simplu sa se bronzeze. Cariocas sunt extrem de simpatici, prietenosi si ospitalieri. Pentru acestia turistii sunt mai importanti chiar decat dansul. Sezonul de varf in Copacabana este intre lunile Noiembrie-Martie.

Dar, Copacabana nu este doar o plaja. Este si un cartier al orasului Rio de Janeiro. Denumit pe vremuri Sacopenapa, acest cartier a fost botezat Copacabana la mijlocul secolului al XIX-lea drept omagiu satului cu acelasi nume situat pe malurile raului Titicaca din Bolivia. Copacabana este un cartier animat in care puteti gasi o multime de restaurante, magazine, cinematografe, banci, teatre si hoteluri luxoase.

Pe plaja Copacabana exista numai putin de 63 de hoteluri luxoase si in jur de 10 hosteluri. Pretul unui apartament in aceste hoteluri poate ajunge chiar si la 1 million de euro. Copacabana Palace Hotel este atractia bogatasilor.

Relaxati-va beneficiind de un masaj de plaja cu o apa de nuca din cocos in mana. Este bautura cea mai cautata de doamne si domnisoare. Domnii au la dispozitie berea chopp. Cea mai celebra gustare pe plaja Copacabana este cea alcatuita din bucati mici de carne condimentata, servite cu usturoi prajit. Copacabana inseamna in quechua, limba incasilor vechi, "locul luminat". Intr-adevar, in fiecare an, in ziua de Anul Nou, doua milioane de persoane imbracate in alb se aduna pe plaja Copacabana pentru a asista la impresionantul spectacol de artificii.

Plaja este plina de vanzatori. Acestia isi castiga existenta doar din vanzarea suvenirurilor. Localnicii mai saraci isi castiga existenta din bucuria de a-i face pe turisti sa rada. Plimbandu-va de-a lungul plajei veti putea admira de la pustii care fac tot felul de giumbuslucuri, la adolescentii care fac impresionante trucuri de magie, la brazilience frumoase care danseaza in mijlocul strazii la expertii in tot felul de acrobatii care fac spectacole impresionante cu mingea de fotbal.

Copacabana