Ghid turistic Costa do Sauipe

Despre Costa do Sauipe

La 20 de kilometri de Forte Beach si la 100 de kilometri de Salvador se afla Costa do Sauipe sau simplu, Sauipe. Costa do Sauipe este asezata pe coasta Bahia. Costa do Sauipe este una din cele mai frumoase statiuni balneare din Brazilia. Un paradis al pasarilor si al pestilor, ape limpezi, peisaje care-ti taie rasuflarea, activitati sportive, eco-turism, hoteluri luxoase, iata ce va ofera Costa do Sauipe. Costa do Sauipe este o destinatie placuta in orice perioada a anului, deoarece aici climatul este intotdeauna bland. Exista totusi un scurt sezon de ploaie intre lunile mai-iulie.

Costa do Sauipe inseamna, in primul rand, kilometri intregi de coaste paradisiace. Numai putin de 26 de plaje: nisip alb, extrem de fin, palmieri omniprezenti care ii adaposteste la umbra pe cei care au profitat ore de intregi de soare. Cu un cocktail in mana, vizitatorii se pot relaxa complet pe una din cele 26 de plaje. Cea mai cunoscuta plaja din statiune este Barra do Rio Sauipe, o plaja acoperita cu nisip alb, cu sectiune de recifi, care formeaza niste piscini naturale extrem de potrivite pentru inot.

Posibilitatile de cazare sunt numeroase la Costa do Sauipe, mergand de la moteluri pana la hoteluri de cinci stele. 6 hanuri si cinci hoteluri de lux care fac parte din lanturi hoteliere internationale. In cadrul statiunii se pot organiza conventii sau diferite evenimente. Costa do Sauipe va ofera plaje amenajate dar si plaje salbatice, piscine si terenuri de golf, activitati sportive, jocuri pentru copii, sauna si terenuri profesioniste de tenis, un centru nautic, restaurante cu specialitati locale si internationale. Nu veti avea timp sa va plictisiti.

Dar Costa do Sauipe nu se reduce doar la cele 26 de plaje ale sale. Este si o destinatie cu un puternic potential cultural. Costa do Sauipe, impartit intre varietatea braziliana si ospitalitatea din Bahia, poseda niste lucruri pe care nici nu vi le-ati imaginat. Din punct de vedere turistic, Costa do Sauipe este una din cele mai dezvoltate regiuni din Brazilia. Arhitectura statiunii reproduce satele tipice din statul Bahia in ceea ce priveste fatadele caselor, restaurantelor si magazinelor.

Costa do Sauipe este situata intr-o zona protejata in care turistii care isi doresc sa cunoasca frumusetile naturale ale statiunii pot face excursii ecologice in paduri sau pe rauri. In Costa do Sauipe puteti gusta delicioasele beijus (dulciuri din tapioca) sau acarejes (niste prajiuri picante din fasole) intr-unul din numeroasele restaurante sau baruri din statiune.

In statiune sunt organizate in mod regulat evenimente muzicale, expozitii de arta plastica, expozitii de arta artizanala, spectacole de folclor. Veti gasi in statiune o multime de magazine de suveniruri care va ofera o gama larga de produse, de la bijuterii artizanale la bijuterii sofisticate.

Fie ca esti celibatar, sau in cuplu Costa do Sauipe te asteapta cu bratele deschise. Luna de miere, vacanta in familie, nu conteaza, vei avea asigurat un sejur de vis.

Costa do Sauipe