Ghid turistic Fortaleza

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, relaxare, arhitectura, arta, cultura, parc tematic, plaja

Despre Fortaleza

Fortaleza este al patrulea oras ca marime din Brazilia care poseda niste plaje superbe. Fortaleza este un oras important de pe coasta de nord a Braziliei si capitala Statului Ceara. Acest oras se afla fix sub linia Ecuatorului, intr-o pozitie clar tropicala.

Orasul Fortaleza este si unul din cele mai mari si cele mai importante orase din Brazilia, dar cu siguranta si unul din cele mai dinamice. Soarele zilnic si frumusetea coastei fac din Fortaleza un loc extrem de special. Caracterizat prin caldura umana si respectul naturii, este o destinatie ideala. Capitala Statului Ceara are o istorie de peste 300 de ani si totul pentru a seduce turistii. Infrastructura complexa, zilele insorite si o briza constata confera dimensiunea exacta a acestui paradis.

In Brazilia, orasul Fortaleza este cunoscut si datorita comedienilor sai, datorita muzicii forro si a dansului care sunt extrem de populare aici. La Fortaleza natura este de o frumusete impresionanta.

Praco da Ferreira este piata principala de aici cu magazine, restaurante, un cinematograf si numeroase banci. Praca Jose de Alencar are foarte multa verdeata si constituie locul ideal unde puteti intalni anumiti artisti ai orasului pe o strada extrem de frumoasa.

Teatrul Jose de Alencar se afla in partea de sud a pietii cu acelasi nume. Acesta este punctul de reper arhitectural al orasului, care a fost terminat in anul 1912. Dragao de Mar, Centrul Cultural al orasului, a fost deschis in anul 1999. Acesta adaposteste un
Muzeu al Artelor, o biblioteca, o cinematograf si o viata nocturna animata.

Muzeul de Arta si de Cultura Populara se afla in sediul unei vechi inchisori. Acesta cuprinde o piata cu produse de artizanat si informatii turistice. Acesta afiseaza numeroase exemple de arta populara dar si vapoare si multe alte vestigii culturale.

Cu 34 de kilometri de plaje paradisiace, Fortaleza a devenit in ultimii ani o destinatie turistica extrem de apreciata din partea de nord- est a Braziliei. Majoritatea punctelor de interes de aici graviteaza in jurul plajelor sale. Praia do Futuro – plaja viitorului - este renumita datorita unor constructii numite barracas, unde se serveste fructe de mare tipice regiunii. La Iracema veti gasi numeroase baruri si discoteci. Mai pitoreasca, plaja Mucuripe, este extrem de apreciata datorita pescarilor de aici. Incadrat de o arhitectura moderna, de niste edificii care contrasteaza cu plajele pitoresti, Fortaleza este o permanenta invitatie la placere.

Atatea plaje si soare incurajeaza practicarea sporturilor nautice sau scufundarile in apa albastra. Orasul Fortaleza incurajeaza turismul de aventura in regiune. Fortaleza este si tara langustelor si a bucatariei pe baza de creveti si fructe de mare. Din bucataria regionala trebuie sa incercati carnea uscta cu orez si branza.

Plaje cat vezi cu ochii, dune imense, un oras balnear. O excelenta imbinare intre cultura urbana, natura si oras modern. Acestea sunt „ingredientele” orasului Fortaleza!

Top obiective turistice Fortaleza

Teatrul Jose de Alencar din Fortaleza
Teatrul Jose de Alencar din Fortaleza

Teatrul Jose de Alencar este un teatru brazilian aflat in orasul Fortaleza. Teatrul a fost deschis oficial la 17 iunie 1910, fiind construit in stil art...

Plaja Praia do Futuro din Fortaleza
Plaja Praia do Futuro din Fortaleza

Praia do Futuro inseamna Plaja Viitorului in limba portugheza. Praia do Futuro are o lungime de 7 km si este preferata de cei care vor sa inoate sau sa...

Parcul Ecologic Coco din Fortaleza
Parcul Ecologic Coco din Fortaleza

Parcul Ecologic Coco (Parque Ecológico do Côco) a fost infiintat in 1989 si are o suprafata de aproximativ doua hectare.Acesta este un parc...

Fortaleza