Ghid turistic Foz do Iguacu

Recomandat pentru: cascada, situri religioase, templu, parcuri, natura, shopping

Despre Foz do Iguacu

Foz do Iguacu se afla in extremitatea de vest a Statului Parana, la frontiera dintre tarile Argentina, Brazilia si Paraguay. Datorita oraselor argentiniene Ciudad del Est si Puerto Iguazu, aceasta regiune face parte din unul din cele mai mari poluri ale turismului cultural din America de Sud. Cuvantul Iguacu inseamna „apa mare”, in limba tupi-guarani. Un nume care imbina alaturi de maretia Cascadelor Iguacu una din minunile naturale ale planetei, continand 275 cascade care au o inaltime medie de 60 de metri.

Foz do Iguacu este o destinatie cunoscuta in special datorita cascadelor sale, care sunt printre cele mai frumoase din lume, cum ar fi Zambese. Orasul nu prezinta un mare interes, dar turistii nu vin aici pentru el! Acestia vin din lumea intreaga pentru a-i admira cascadele. Un pod, Podul Prieteniei, leaga Foz do Iguacu de Ciudad del Leste, in Paraguay.

In fiecare an, mii si mii de turisti brazilieni si straini viziteaza ceea ce este una din principalele atractii ale tarii. Cea mai mare atractie de aici este Garganta do Diablo care se afla pe coasta argentiniana.

Regiunea Iguacu ofera insa si alte atrctii, cum ar fi Parcul National Iguacu, una din cele mai frumoase rezervatii ecologice din lume care cuprinde 225 miii de hectare si care este recunoscut de catre Unesco drept Patrimoniu Natural al umanitatii. Aici exista si un centru pentru vizitatori, un autobuz electric si portul Canoas, dar si un magazin cu suveniruri si un restaurant panoramic.

Iguacu Falls (eng.) dispune si de un teren de golf de renume international. Aici mai puteti vizita si un Ecomuzeu, o gradina zoologica – Bosque Garani, dar si punctul celor trei frontiere, unde Argentina, Paraguay si Brazilia se intalnesc.

O alta excursie interesanta este vizitarea Uzinei Hidroelectrice de la Itaipu, care este cea mai mare din categoria sa, pentru a-i admira dimensiunile gigantice. Aici mai exista si un parc al pasarilor.

De cealalta parte a raului, orasul Ciudad del Leste, din Paraguay, la frontiera cu Foz do Iguacu, ofera posibilitati de cumparara a numeroase articole fara taxa.

Printre atractiile zonei se numara si Parcul National Iguacu. Acesta a fost creat in anul 18939 si clasat in Patrimoniul Natural al Umanitatii in anul 1986. Parcul este una din cele mai mari rezervatii de padure din America de Sud.

Alta atractie renumita o constituie Cascadele Iguacu. Formate de raul Iguacu, cascadele se intind pe 2700 de metri. Poteci brodate de padurea subtropicala a Parcului National Iguacu conduc la pasarele si la belvedere pentru a observa cataractele.

Foz do Iguacu