Ghid turistic Guaruja

Recomandat pentru: plaja, alte atractii

Despre Guaruja

Guaruja este o destinatie turistica apreciata pentru plajele sale frumoase, dar si pentru frumusetea sa naturala. Apropierea sa de orasul Sao Paolo – 90 km, au facut din aceasta destinatie un loc ideal pentru escapadele cotidiene pentru foarte multi locuitori din Sao Paolo. Guaruja este o insula situata pe coasta Sao Paolo si este legata prin doua poduri de orasul de coasta Santos – 13 km, care adaposteste cel mai mare port din Brazilia.

Cunoscuta sub numele de „Insula Soarelui”, Guaruja reprezinta un amestec cultural original de diversi colonizatori care au trecut pe acolo si au construit biserici si alte eificii de o valoare arhitectonica si istorica incomparabila.

Toate plajele din Guaruja se afla pe partea de sud- est a insulei care este scaldata de apele Oceanului Atlantic. Acest litoral poseda numeroase plaje cum ar fi Ensenada si Pernambuco, dar se gasesc aici si niste plaje mai salbatice, care merita sa fie vizitate. Pitanguieras si Asturias sunt plajele cele mai apreciate de aici. Plajele Branca, Preta si Do Camburi sunt niste plaje linistite inconjurate de vegetatie. Sunt ideale si pentru surfing.

Cele 27 de plaje mai prezinta si azi niste golfuri superbe si intinderi mari de nisip alb marginite de vegetatie.

Guaruja ofera 25 km de plaje frumoase si o infrastructura turistica importanta. Plaja Tombo este ideala pentru cei care practica surful si este in contrast cu linistita Guaiuba Branca, Prainha si Iporanga unde vegetatia este intarita de o cascada si de o piscina cu apa dulce.

Guaruja poseda si monumente istorice, cum ar fi fortareata Barra Grande, care a fost construita in secolul al XVI-lea. Forte Velho, aflata la doar 8 km de centru si de Armacao das Baleias, este prima uzina industriala creata pentru extragerea uleiului de balena.

Plaja Pernambuco este cea mai celebra din Guaruja. Oamenii bogati si celebri au cu totii o casa de-a lungul acestei plaje sofisticate si calme. Plaja Pereque este o plaja mai traditionala cu satucuri de pescari autentici. Veti putea aprecia si prinde aici pesti si fructe de mare.

Se mai pot vizita aici si Acqua Mundo Theme Park, Avenida Miguel Stefano, 2001 la Ensenada. Este cel mai mare aquarium din America de Sud care poseda peste 700 de specii de animale acvatice.

La Guaruja exista peisaje si activitati pentru toate gusturile. Apele calme si valurile frumoase de aici sunt propice pentru surf si body-board. Activitatile balneare propuse aici sunt la fel de numeroase – scufundari, plimbari cu vaporul, jet schi… Drumetile si eco-turismul isi gasesc si ele aici un loc propice datorita numeroaselor trilhas (circuite montane).

La Guaruja veti descoperi si o excelenta infrastructura turistica. Baruri, restaurante, discoteci, supermarketuri si centre comerciale, va asteapta sa le descoperiti.

Guaruja