Ghid turistic Ilheus

Recomandat pentru: plaja, centrul istoric, alte atractii

Despre Ilheus

Principalul oras de pe Coasta do Cacau, Ilheus este un oras care dezvaluie vizitatorilor sai niste frumuseti rare – nisip alb, inconjurat de cocotieri imensi si de o mare de un albastru-verzui. De-a lungul malului central, numeroase insule fluviale si marine justifica numele orasului – insule mici. Golful este excelent pentru practicarea sporturilor nautice, cum ar fi surful, hobby-cat si kayak – canoe.

Ilheus este deci un oras mare de pe coasta care depinde de Statul Bahia. Este chiar cel mai mare oras de pe tot litoralul. Ilheus este si orasul unde se produce cea mai multa cacao, iar economia sa este bazata pe turism, agricultura si industrie.

Istoria orasului se confunda cu economia Braziliei din secolul al XIX-lea cand materia prima a ciocolatei domina exporturile din tara. Intensele schimburi cu Europa au facut din Ilheus un veritabil leagan cultural pictat de proza celebrului scriitor Jorge Amado in mai multe romane. Toata opulenta anilor maiestuosi ai “aurului negru” se mai vede inca in arhitectura locala, cu stradutele si cu pietele sale pavate, cu case mari si cu bistrouri…

Veti putea admira pe culmile sale Biserica care dateaza din secolul al XX-lea si care este construita in stil gotic. Aceasta adaposteste o scoala, sali pentru seminarii si o curte interioara. Daca iubiti vechile pietre vizitati Biserica Matriz Sao Joreg care dateaza din secolul al XVI-lea, fiind biserica cea mai veche din Ilheus, adapostestind cateva opere care apartin secolelor XVI-XVII. De asemenea, in acest loc religios a fost instalat Muzeul Artelor Sacre.

Daca doriti sa mancati intr-un restaurant atipic, Bataclan nu va va dezamagi. Mai intai, vi se va servi o bucatarie in principal locala intr-un loc incarcat de istorie care a adapostit un cabaret inainte de a deveni atat un restaurant, un muzeu cat si un univers cultural unde se tin concerte expozitii sau spectacole de teatru.

Puteti face si un tur la Moro de Pernambuco care este o colina unde calmul domneste. Aici se afla si o plaja. Una din caracteristicile orasului este Colina Sao Sebastiao, unde se afla Capela Notre Dame de Lourdes, care este simbolul orasului si care ofera vizitatorilor o priveliste panoramica.

Orasul Ilheus ofera si plaje foarte frumoase cu nisip alb in fata unei mari albastre – verzui unde animatiile nautice atrag foarte multi turisti. Datorita plajelor sale frumoase si unui bogat patrimoniu cultural si istoric, care curpinde si primele cladiri portugheze, dar si datorita distinctiilor sale culinare, orasul Ilheus atrage foarte multi turisti atat din Brazilia cat si din strainatate.

De altfel, Ilheus are o foarte buna infrastructura pentru turism, cu niste hoteluri excelente si cu numeroase agentii de voiaj.

Orasul Ilheus, cunoscut si sub numele de „Pamantul Gabrielei”, poseda atata istorie, cultura si frumusete incat isi seduce toti viizitatorii. Orasul Ilheus, care l-a inspirat pe scriitorul Jorge Amado, ne fascineaza pe toti.

Ilheus