Informatii utile Brazilia

Date generale


Capitala: Brasilia
Moneda: Real (BRL)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT -04:00 - GMT -02:00
Religie: Crestini (88.9%), Alte religii (11.1%)

Brazilia este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
cultura
muzee
arta
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati Brazilia

Brazilia poseda un climat tropical – cald si umed. Totusi, imensitatea Brazilei implica mari variatii de cilmat de la o regiune la alta:
- in partea de nord a Braziliei este un climat cald si umed in Amazonia.
- in vestul Braziliei vara este calda iar ploile sunt abundente din aprilie pana la inceputul lunii august.
- la Rio iarna este blanda, vara este calda iar ploile sunt frecvente seara.
- la Sao Paolo este un timp agreabil tot anul, dar de la sfarsitul lunii noiembrie pana in martie ploile sunt abundente.
- in partea de sud este o iarna este blanda iar vara calduroasa.

Este destul de greu sa precizam o data ideala pentru un sejur in Brazilia. Totul depinde de locul din Brazilia in care doriti sa va petreceti vacanta. Brazilia se afla in emisfera australa, deci anotimpurile sunt invers fata de Europa. In partea de sud a Braziliei, unde iarna tine in iunie pana in septembrie – iata perioada cea mai agreabila in care puteti vizita Brazilia. Temperaturile sunt in jur de 12 grade noaptea si 25 grade ziua.

Temperaturi medii lunare in Brazilia

Perioda estivala, fiind o vara australa ar fi mai bine sa fie evitata, deoarece temperaturile pot sa fie extrem de ridicate. Cei care vor sa se aventureze in Amazonia trebuie sa stie ca aceasta regiune, unde nivelul de umiditate este maximal, are 2 anotimpuri distincte: primul corespunde primelor 6 luni ale anului in care perioadele de ploaie pot fi torentiale. Vacantele ideale aici ar trebui sa fie din iunie in decembrie cand este o perioada mai uscata.

Limba oficiala in Brazilia

Daca limba nationala este portugheza, populatia se compune din mai multe grupuri etnice: cel mai important este cel al Albilor de origine europeana, care sunt mai mult decat jumatate din populatia Braziliei. Aici mai sunt si mulatri de origine europeana si neagra, metisi de origine europeana si amerindieni si negri. In zonele turistice, engleza, spaniola si uneori franceza sunt vorbite.

Traditia culturala braziliana este extrem de variata si de bogata datorita numeroaselor influente, mai ales din punct de vedere muzical – samba, bossa nova, forro, frevo, coregrafic – capoeira, dar si culinara – churrasco, feijoada, caipirinha si religioasa – candomble.

Posibilitati de cazare in Brazilia

In Brazilia aveti de ales intre numeroasele hoteluri internationale standard, apartamente, pensiuni, hosteluri pentru cei tineri si locurile pentru camping. In jurul padurii sale tropicale exista si hoteluri ecologice.

Mai jos aveti cateva preturi orientative:
Sejur: de la 800€ la 3000€
Hoteluri de 1 stea si 2 stele: de la 4€ la 20€
Hoteluri de 3 stele: de la 15€ la 30€
Hoteluri de 4 stele sau mai mult: de la 30€ la 60€
Hoteluri All inclusive : de la 60€ la 200€
Restaurante ieftine: de la 2€ la 6€
Restaurante traditionale: de la 6€ la 20€
Transport: de la 2€ la 50€
Camping / Caravaning: de la 4€ la 16€

Gastronomia in Brazilia

Fiecare regiune din Brazilia – in functie de cultura sa indigena, de grupul europen colonizator, de apropierea cursurilor de apa, de precipitatiile anuale si de conditii, si-a dezvoltat propriile sale feluri de mancare, cu o mare diversitate. Specialitatile de aici sunt bazate in special pe arrroz – orez alb, feihao- fasole neagra si farinha – faina de mandioca.

Bautura tipica din Brazilia este cachaca este o tuica facuta din trestie de zahar. Aceasta se poate bea in stare pura sau amestecata cu diverse sucuri de fructe si cu zahar.

Shopping in Brazilia

Rio si Bahia sunt specializate in antichitati si in bijuterie. Cumparaturile specifice sunt pietrele pretioase, smaraldul in special, bijuteriile de argint mai ales si articolele din piele. Articolele din cristal si cele din lut sunt specifice orasului Sao Paolo.