Ghid turistic Lencois

Recomandat pentru: pestera, cascada, ecoturism, istorie, natura, drumetii

Despre Lencois

Lencois, un oras mic din regiunea Bahia, Brazilia, este deosebit prin particularitatile sale arhitecturale, reprezentate de stradute mici, pavate cu piatra cubica, si de casele ce au un colorit aparte. Turistii veniti din lumea intreaga, pentru a descoperi si explora frumosul Parc National Chapada Diamantina, obisnuiesc sa se cazeze in acest oras inainte de a isi incepe calatoria. In Lencois se poate ajunge folosind autobuzul sau avionul care pleaca din Sao Paolo.

Vizitarea orasului Lencois se poate face pe jos, dimensiunile sale fiind foarte mici, comparativ cu alte orase ale Brazilei. Pentru a ajunge in Chapada Diamantina, insa, este necesar sa va adresati uneia dintre agentiile de turism care organizeaza tururi in acest loc, ce va va oferi un ghid si o modalitate de transport.

In Chapada Diamantina, puteti vedea cascada Cachoeira do Diabo, pesterile Gruta da Lapa Doce, Gruta da Pratinha si Gruta Azul sau puteti face drumetii pe Morro do Pai Inácio. Chapada Diamantina a fost creat in 1985, avand scopul de a proteja Serra do Cincor si pentru a promova ecoturismul in aceasta parte a Braziliei. El cuprinde munti, monoliti, pesteri, cascade si rauri, cel mai inalt punct al sau aflandu-se la 2000 metri inaltime. Intrarea este gratuita. Alte obiective turistice din aceasta zona sunt: Cachoeira da Fumaça, Cachoeira do Sossego, Cachoeira do Buracão, Poço Encantado.

Lencois este vizitat, in special, de catre cei care apreciaza natura, obiectivele turistice orientandu-se spre aceasta directie. Aici se pot face drumetii, picnicuri, se poate campa sau se poate admira panorama orasului. In general, agentiile de turism ofera indicatii si activitati, acestea putand fi organizate si de catre hotelul unde v-ati cazat. Asadar, daca va aflati in Lencois s nu stiti incotro sa va indreptati, cel mai bun punct de pornire este receptia hotelului, personalul oferind, adeseori, sfaturi pretioase.

Daca va aflati in Lencois si doriti sa mancati, cea mai buna alegere pare a fi Bodega, un loc unde proprietarul si personalul vorbesc foarte bine engleza, si in care puteti degusta mancare contemporana. Cea mai buna pizza o puteti gasi la Natora, langa Banco do Brasil, iar Ristorante Trattoria Bell'Italia ofera, de asemenea, alte feluri de mancaruri italienesti. Totusi, daca doriti sa incercati bucatele traditionale, recomandarea noastra se indreapta spre Cozinha Aberta.

In interiorul Parcului National, in Vale do Paty, puteti campa in curtile caselor sau chiar in natura. Pretul, in mod normal, este de aproximativ 50 – 60 R$, oferindu-va, de acesti bani, un gratar si o bucatarie, spre folosinta. De asemenea, puteti campa oriunde in alta parte, insa este recomandabil sa nu o faceti in apropierea unui rau, datorita inundatiilor. Cativa oameni s-au inecat, deja, in Vale do Capao, deoarece nu au tinut cont de acest avertisment. Cel mai bun loc de campare este Pousada Sempre Viva.

Lencois