Ghid turistic Natal, Brazilia. Informatii utile pentru o vacanta in Natal si recomandari ale turistilor privind obiectivele turistice din acest oras

Ghid turistic Natal

Capitala statului Rio Grande do Norte, Natal isi datoreaza numele infiintarii sale in data de 25 decembrie 1599 de catre portughezi. Azi orasul Natal este numit si „Orasul Soarelui”. Construit pe coline, orasul Natal are o multime de fatete: un centru istoric care regrupeaza diferite edificii coloniale, o parte moderna, fara un farmec particular, un loc ideal pentru noctambuli si Ponta Negra.

Marginit la nord-vest de catre fluviul Potengi iar la sud-est de Oceanul Atlantic, orasul Natal este inconjurat de dune de nisip, de coline si de golfulete inchise care fac din el una din cele mai linistite si mai placute destinatii din regiunea Nordeste. Orasul Natal nu prea ofera multe din punct de vedere cultural. Este o statiune balneara unde este tot timpul cald.

Daca alegeti orasul Natal pentru a va petrece aici vacantele, pentru o vizita de afaceri, veti avea ocazia sa descoperiti niste plaje magnifice intr-un oras foarte vesel si placut unde se mananca si se bea bine iar oamenii de aici sunt extrem de caldurosi. Acest oras balenar din Regiunea Nordeste este una din principalele destinatii turistice din Brazilia.

Orasul Natal are mai multe atractii turistice si este celebru datorita frumusetilor sale naturale – apele cristaline de la Macajau sau cel mai mare arnore de caju. Orasul poseda si al doilea parc urban ca marime din Brazilia, Parcul das Dunas.

Orasul Natal este celebru pentru plajele sale cu nisip fin. Cele mai apropiate se intind pe o lungime de 9 km de la Fortul Reios Magos pana la Mae Luiza. Plaja Do Forte este inconjurata de stanci iar Meio este inchisa de o bariera de recifi. Palaja Dos Artistas este cea mai apropiata de centrul orasului. De-a lungul Via Costeira, marginita de dune, a fos construit un parc hotelier care da exact inspre o imensa plaja, ideala pentru scaldat.

In oras puteti vizita Fortul Regilor Magi care a fost construit in anul 1598 sub forma unei stelute cu 5 laturi. Este un sit care s-a pastrat foarte bine si este unul din cele mai interesante monumente din Natal.

Muzeul de Antropologie – Camara Cascudo este un muzeu care prezinta diverse sectiuni – antropologie, etnologie, mineralogie, botanica, arheologie si paleontologie. Centrul de Turism se afla in sediul unei vechi inchisori care este azi amenajata pentru turisti. Acesta adaposteste teatrul, unde sunt date reprezentatii folclorice la sfarsit de spatamana. Vechile celule sunt transformate in magazine de artizanat. Igraja San Antonio este una din rarele marturii ale epocii coloniale.

Palatul Felipe Camaro se distinge prin arhitectura sa eclectica, care cuprinde un fronton baroc, niste coloane clasice si niste pinacle gotice. Podul Todos reprezinta unul din simbolurile modernitatii din regiune.

Plimbarea cu „buggy” (un fel de ATV) pe litoral ramane o clasica pentru a descoperi farmecele regiunii – dunele Genipabu, aflate la 25 de km de Natal. Plimbarea va va duce la Plaja Redinha si la diversele atractii cum ar fi laguna Pitangui. Amatorii de sporturi nautice vor putea practica surf si kitesurf datorita vantului care sufla tot anul. O alta excursie interesanta pleaca de la Maracajau, un paradis pentru scufundari.

Un sejur la Natal trebuie neaparat sa contina si o vizita la Pipa. Descoperiti plaja delfinilor, vizitati Chapadao si plimbati-va prin centru.

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Mar

17

Festivalul Sfantul Patrick din Cork

Festivalul din Cork este cel mai mare dedicat zilei de Sfantul Patrick din intreaga Irlanda si contine evenimente pentru …

Detalii

Aug

26

Festivalul Cultural „Museumsuferfest” din Frankfurt

Unul dintre cele mai mari festivaluri culturale ale Europei, Museumsuferfest pune la dispozitie destule standuri de arta si obiecte …

Detalii

Aug

26

Festivalul Pomului de Aur de la Bruges

Interpretat pentru prima data in 1958, Misterul Pomului de Aur (Praalstoet van de Gouden Boom) are loc in Bruges, …

Detalii

Iul

31

Festivalul de Muzica Veche din York

Festivalul de Muzica Veche din York celebreaza muzica din timpurile medievale pana in secolul al XVIII-lea, la Centrul National …

Detalii

Oct

7

Festivalul International de Film din Reykjavik

Acest festival este unul din cele mai importante din tara, spectatorii fiind invitati sa urmareasca cele mai bune si …

Detalii

Top obiective turistice

Fortareata din Natal

Fortareata din Natal

Fortul celor Trei Magi este o fortareata localizata in orasul Natal din statul brazilian Rio Grande do Norte. Fortareata a …

Detalii
Plaja Ponta Negra din Natal

Plaja Ponta Negra din Natal

Ponta Negra, aflata in capatul sudic indepartat al orasului, este cea mai frumoasa plaja din Natal. Are o lungime …

Detalii
Statuia Cristos Mantuitorul

Statuia Cristos Mantuitorul

Cristo Redentor (Cristos Mantuitorul) este un monument in Rio de Janeiro (Brazilia). Acesta este amplasat la sud de oras, …

Detalii
Plaja Copacabana

Plaja Copacabana

Copacabana este un cartier situat in zona de sud din orasul Rio de Janeiro, Brazilia. Acest carier este cunoscut …

Detalii
Stadionul Maracana

Stadionul Maracana

Stadionul Maracanã a fost construit pentru a gazdui Cupa Mondiala de fotbal din 1950. Acest stadion este detinut de …

Detalii