Ghid turistic Olinda

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, alte atractii

Despre Olinda

Olinda este un oras istoric aflat in Statul brazilian Pernambuco, aflat in partea de nord- est a tarii, aproape de Oceanul Atlantic, chiar la nord de Recife si la sud de Paulista. Olinda este un oras tricolor – verde de la arbori, albastru de la mare si alb de la manastiri.

Olinda, orasul cu 7 coline este o pura minune arhitecturala coloniala. Un sejur aici si plimbarile pe stradutele sale colorate este o veritabila incantare. O vizita la Recife, Venetia Tropicala, va completa intr-o maniera interesanta sejurul. Recife si Olinda sunt doua orase surori aflate la 8 km unul de altul care s-au nascut in epoca coloniala. Amandoua au pastrat foarte bine fragmente din istoria lor prin intermediul monumentelor si a culturii lor care este de o bogatie extraordinara.

Olinda dispune de un numar destul de mare de atractii turistice, cum ar fi un centru istoric, biserici dar si Carnavalul din Olinda, o sarbatoare de strada extrem de populara foarte aproape de carnavalurile portugheze, avand in plus insa dansurile africane.

Timp de 4 zile, cat tine Carnavalul, orasul se metamorfozeaza. Dansul si muzica invadeaza fiecare colt de strada sau fiecare piata. Principalele atractii ale orasului sunt marionetele gigantice, marmulengos care pot ajunge la o inaltime de pana la 3 metri. In general sunt majoritatea caricaturi ale unor personalitati braziliene. Mii de persoane urmeaza marionetele pe stradutele in panta dansand pe fereneticul frevo. Ritmul frevo este un amestec de muzica europeana si de africana. Se danseza cu miscari rapide si acrobatice, destul de greu de reprodus de cei care nu sunt intiati. Pentru oamenii de aici ritmul frevo este la fel de natural ca si respiratia.

Istoria orasului este extrem de bogata si vestigiile din epoca coloniala sunt destul de numeroase – 22 biserici baroce, stradute pavate care escaladeaza colinele, panorame splendide asupra golfului si aglomerarii din Recife, galerii de arta si muzee extrem de interesante.

Centrul istoric din Olinda se afla la cativa kilometri in nord fata de instalatiile portuare, de zonele industriale si de zgarie norii din Recife. Acesta mai pastreaza si azi farmecul unui oras muzeu din perioada coloniala.

Cele mai importante edificii din Olinda sunt Biserica Episcopala, Colegiul si Biserica Iezuitilor, actuala Biserica Graca, manastirile si bisericile franciscane, carmelite, benedectine, dar si Bisericile Misericordia d’Amparo si Sao Joao Batista. Orasul Olinda este un oras care ofera puncte de vedere neasteptate: multiple biserici sau manastiri apar dintr-o data in capatul stradutelor de aici. Rafinamentul decorului acestor edificii contrasteaza cu simplitatea fermecatoare a casutelor care sunt pictate in culori vii sau acoperite cu placi din ceramica. Casutele comerciantilor sunt pictate in culori vii – roz, verde deschis sau chiar albastru viu.

Echilibrul perfect dintre cladiri, gradini, manastiri si numeroasele capele – passos confera orasului Olinda o ambianta particulara. La Olinda veti avea impresia va va aflati intr-un muzeu in aer liber.

Top obiective turistice Olinda

Catedrala din Olinda
Catedrala din Olinda

Catedrala orasului este localizata in cel mai inalt punct din orasul Olinda, Alto da Se. Numele oficial al acestei biserici construita in 1535 este Biserica...

Manastirea Sf Benedict din Olinda
Manastirea Sf Benedict din Olinda

Una dintre cele mai frumoase biserici din Olinda, Manastirea Sfantului Benedict (Mosteiro de São Bento), a fost a doua manastire benedictina construita...

Olinda