Ghid turistic Ouro Preto

Recomandat pentru: arhitectura, situri religioase, alte atractii

Despre Ouro Preto

Ouro Preto este un oras brazilian din statul Minas Gerais, astfel denumit datorita dezvoltarii puternice a mineritului in acest stat. Ouro Preto este un oras construit pe mai multe dealuri, din aceasta cauza, circulatia este destul de dificila. Strazile sunt abrupte, pietruite si stramte. Oras minier, Ouro Preto se afla la o distanta de 100km de Belo Horizonte. Prin secolul al XVIII-lea, populatia orasului Ouro Preto era de trei ori mai mare decat cea a orasului New York. Vaile orasului sunt magnifice, Ouro Preto fiind un paradis pierdut printre legende. De asemenea, Ouro Preto este clasat in patrimoniul mondial al umanitatii de catre UNESCO fiind unul din cele mai bine pastrate orase coloniale.

Ouro Preto inseamna "aurul negru". S-au extras de aici tone de aur intre anii 1700-1820. Aurul extras era topit si mai apoi turnat in lingouri la Casa dos Contos (Casa de batut monede). Dar, intre timp, aurul din oras s-a epuizat, Ouro Preto pierzandu-si din importanta. Unele obiecte care stau marturie a istoriei orasului se pastreaza la Muzeul Inconfidencia situat in Piata Tiradentes. Mergand de la Piata Tiradentes spre nord veti da peste o alta comoara a orasului Ouro Preto : Palatul Guvernatorului. Aici au locuit pe vremuri guvernatorii si presedintii statului.

In zilele noastre aici functioneaza Escola de Minas, o institutie de invatamant superior unde se studiaza metalurgia, geologia si ingineria miniera. Escola de Minas adaposteste si un muzeu in care puteti admira in toata splendoarea o colectie superba alcatuita din numai putin de 20 000 de mostre ce provin de la 3000 de feluri de minerale.

Ouro Preto este leaganul unui sculptor si a unui arhitect genial: Antonio Francisco Lisboa, poreclit Aleijandinho, fiul unui architect portughez si al unei sclave africane. Acesta a locuit aici in secolul al XVIII-lea, creand un numar mare de biserici si de sculpturi religioase. Orasul adaposteste cladiri in stilul arhitectural tipic coloniilor portugheze dar si cladiri ultramoderne care respecta standardele istorice pastrate cu sfintenie in aceste locuri. Bisericile care dateaza din secolele XVIII si XIX, scuplturile lui Aleijandinho se numara printre principalele atractii ale orasului Ouro Preto.

Biserica Sf. Francisc de Assissi este cea mai celebra biserica din Ouro Preto, una din cele mai frumoase exemple de arhitectura baroca. Constructia bisericii a inceput in 1766 fiind considerata opera de arta a lui Aleijandinho.

Mina Chico Rei poarta numele unei sclav, rege in Africa in secolul al XVIII-lea. Si-a cumparat libertatea, apoi mina pe care turistii o pot vizita de-a lungul unui tunel de peste 1km. Mina a incetat sa mai fie exploatata inca din anul 1888. Mina este deschisa turistilor in fiecare zi de la 8h la 17h.

In Piata Tiradentes exista o multime de magazine de bijuterii. Proprietarii acestor magazine va vor invata, daca doriti, sa recunoasteti pietrele pretioase, vi-i vor prezenta pe cei care se afla in spatele acestor minunatii, pe cei care lucreaza in atelierele din magazin la taierea si la finisarea pietrelor pretioase. Muncitorii vor fi mai mult decat incantati in a va arata cum lucreaza.

Top obiective turistice Ouro Preto

Biserica Efigenia din Ouro Preto
Biserica Efigenia din Ouro Preto

Biserica Sf. Efigênia dos Pretos (Igreja de Santa Efigênia dos Pretos) a fost construita intre 1742 si 1749 de catre si pentru comunitatea...

Biserica Sf Francisc din Ouro Preto
Biserica Sf Francisc din Ouro Preto

Biserica Sf. Francisc de Assisi (Igreja de São Francisco de Assis) este o biserica situata in orasul Ouro Preto construita in stil rococo. Aceasta...

Biserica Maicii Domnului din Ouro Preto
Biserica Maicii Domnului din Ouro Preto

Biserica Maicii Domnului (Matriz Nossa Senhora da Conceição de Antônio Dias) este o biserica situata in orasul Ouro Preto, intre doua...

Ouro Preto