Ghid turistic Paraty

Despre Paraty

O veritabila bijuterie arhitecturala, Paraty este unul din orasele coloniale din Brazilia care s-a pastrat cel mai bine de-a lungul timpului. Iesit direct din secolul al XVII-lea, orasul Paraty se afla la extremitatea vechiului drum al aurului. La 280 km in sud fata de Rio, va veti scufunda intr-o alta epoca inca ritmata de masinile trase de cai pe stradutele pavate si de sosirea vapoarelor in port. Orasul traieste azi din arta si din artizanat. Galeriile, magazinele traditionale si micile buticuri se afla la parterul cladirilor pusadas, adica a caselor autentice coloniale.

Numeroase restaurante isi asteapta aici vizitatorii. Este foarte placut sa degustati un pahar de cachaca, o bautura cu alcool din trestie de zahar pentru care orasul este foarte celebru. Peste 200 de mori munceau pentru aceasta productie in anul 1960, data constructiei orasului, care servea atunci pe post de baza militara pentru a proteja exporturile maritime ale pretiosului metal galben. Orasul devine apoi, un secol mai tarziu, un mare port comercial pentru producerea “aurului negru”. Casele sale joase pana atunci au fost ridicate cu inca un etaj decorate cu motive traditionale si cu balcoane din fier forjat apoi colorate intr-un stil colonial portughez.

Paraty este un port privilegiat pentru turismul nautic. Orasul poseda a ampla structura de porturi si toate serviciile nautice necesare pentru confortul si securitatea turistilor. Insulele si plajele sale sunt niste adevarate invitatii la navigatie.

Atractiile turistice sunt prezente in tot orasul pot fi pracurse pe jos deoarece centrul istoric nu poate fi parcurs cu masina. Plimbarea poate incepe cu vizitarea vechei Camere Municipale care a fost construita in secolul al XIX-lea. La Casa da Cadeia sau pur si simplu Quartel de Patitiba care a fost construita in secolul al XVIII-lea se afla pinoteca si biblioteca. Aici se afla si Casa de Cultura cu buticurile artizanale si cu libaria.

Principalele biserici sunt - Matriz de Nossa Senhora dos Remedios decorata in stil neoclasic. Biserica Santa Rica dos Pardos Libertos, cartea postala a orasului, a fost construita in anul 1722 si aici se afla si Muzeul Artelor Sacre. Biserica Nossa Senhora das Dores are blacoane din lemn decupate sub forma de dantela.

Golful Paraty este unul din cele mai frumoase locuri de pe litoralul brazilian. Apartinand la Golful Insulei Grande, are niste ape calme si limpezi. Este destinatia ideala pentru plimabri si pentru practicarea sporturilor nautice, cum ar fi scufundarile si surful.

Paraty se afla intr-un cadru natural perfect conservat care este traversat de lantul muntilor Bocaina, “vechea padure a Atlanticului”. Puteti pleca in descoperirea padurii tropicale care este azi protejata.

Foarte frumos restaurat, orasul Paraty ofera farmecul traditiilor pastrate inca intacte dar si manifestatii culturale variate – festivaluri artistice sau literare, capoeira, sarbatorile populare religioase sau profane. Artizanatul local este aici de o mare calitate.

Paraty