Ghid turistic Porto Alegre

Recomandat pentru: cultura, istorie, parcuri, monumente, gastronomie, shopping

Despre Porto Alegre

Cel mai mare oras din partea de sud a Braziliei, Porto Alegre este capitala statului Rio Grande do Sul, pamantul populatiei gauchos si churrasco. Orasul Porto Alegre a fost fondat in anul 1742 de catre imigrantii veniti din regiunea Açores (portughezi). Inca din secolul al XIX-lea Porto Alegre a primit o multime de imigranti veniti in special din Europa (germani, polonezi, italieni), care au influentat intr-o mare masura gastronomia, arhitectura si aspectele culturale ale regiunii. Orasul aflat la jonctiunea a cinci rauri, Porto Alegre a devenit rapid un important port fluvial si unul din principalele orase industriale si comerciale ale Braziliei. Porto Alegre numara in jur de 1.500 000 de locuitori. La Porto Alegre vara este foarte cald, temperaturile ajungand pana la 35 de grade Celsius. Iarna, din contra, este foarte frig, temperaturile osciland intre 0-5 grade.

Obiective, muzee si atractii turistice ale orasului Porto Alegre
Parcul da Redençao este unul din cele mai mari parcuri din Brazilia si este situat in partea de sud-est a orasului. Este locul ideal pentru o plimbare relaxanta. In fiecare duminica, parcul adaposteste unul din cele mai mari targuri de artizanat, de antichitati.

Usina do Gasômetro, o veche uzina electrica, este situata pe malul lacului Guaiba. Este unul din cele mai bune locuri de unde puteti admira celebrul si splendidul apus de soare din Porto Alegre. Parcul Moinhos de Vento este un parc mare, situat in inima cartierului Moinhos de Vento. Parcul este inconjurat de restaurante, baruri, magazine si de un centru comercial ce poarta acelasi nume ca si cartierul. Parcul dispune de terenuri de sport precum si de locuri de joaca pentru copii.

Muzeul Ibere Camargo se afla in partea de sud a orasului si le ofera vizitatorilor nu doar opere de arta ci si celebra panorama a apsusului de soare care poate fi admirata la cafeneaua muzeului. Ibere Camargo, artistul brazilian care a trait in Porto Alegre este considerat unul din cele mai mari nume ale artei secolului XX.

Casa de Cultura Mario Quintana. Spatiile traditionale ale acestei case de cultura sunt folosite atat pentru cinema, muzica, arte vizuale, dans, teatru, literatura cat si pentru organizarea de ateliere si de evenimente legate de cultura. Toate aceste spatii aduc un omagiu marilor nume din domeniul culturii din statul Rio Grande do Sul. Piata Publica (Mercado Publico) face parte din patrimoniul istoric si cultural al orasului Porto Alegre. A fost inaugurata in 1869. Puteti gasi aici produse diverse, locale sau regionale, mirodenii.

Rua dos Andradas este o strada traditionala si istorica unde se afla cele mai vechi cladiri. Tot pe aceasta strada se mai afla si o multime de baruri tipice si traditionale, puburi, restaurante, mici muzee, localuri culturale. La Porto Alegre exista peste 60 de sali de cinema unde sunt prezentate de la filme vechi pana la cele mai noi filme.

Viata de noapte in Porto Alegre este animata si fermecatoare. Exista localuri pentru toate gusturile. Strazile Padre Chagas si Mercado Publico sunt doar cateva din zonele in care puteti gasi o multime de restaurante, baruri, puburi sau cluburi.

Porto Alegre