Ghid turistic Porto de Galinhas

Recomandat pentru: plaja, piscine, scufundari

Despre Porto de Galinhas

Regiunea Porto de Galinhas este o regiune binecuvantata de zei. Climatul sau, care este o vara eterna, amabilitatea si primirea claduroasa a locuitorilor sai, sunt niste atuturi indispensabile pentru un sejur linistit.

Aflata la 70 km de Recife, si la 178 de Maceio, Porto de Galinhas este o statiune balneara tanara, un vechi satuc de pescari. Aici se afla si cea mai fumoasa plaja, numita tot Porto de Galinhas, o plaja braziliana lunga de 18 km aflata in Pernambuco. Aceasta este legata de orasul Ipojuca. Aceasta a fost aleasa drept portul balnear cel mai pitoresc din Brazilia al noualea an consecutiv de catre asociatia Calatoriilor. Este un paradis terestru care a stiut sa-si pastreze caldura si raportul special cu natura. Cocotierii care marginesc plaja sunt martorii respectului zilnic pentru mediu.

Plajele sunt in numar de 7 si sunt niste veritabile piscine naturale frecventate de mii de turisti in fiecare an. Apele cristaline au o temperatura de 28 de grade aproape tot anul. In plus, recifii coralieni formeaza impreuna cu fauna acvatica un veritabil acvariu fantastic. Plajele Pontal de Maracaipe si Muro Alto, pe langa Porto de Galinhas sunt cele mai superbe plaje ale statiunii.

Reteaua hoteliera de la Porto de Galinhas este foarte buna si isi asteapta turistii tot anul. Un sejur in familie aici poate deveni un sejur cu o vacanta de neuitat.

In istoria acestei destinatii turistice regasim colonizarea indienilor Caetes, invazia europenilor si mai ales a olandezilor pentru exploatarea trestiei de zahar din regiune. Aici mai exista si vulcanul stins Camela.

Siturile naturale si siturile istorice de aici reprezinta ansamblul locurilor de vizitat. Piscinele naturale, Manatirea Sfanului Anton, fondata in anul 1606, Vulcanul Camela, Plajele, Morile, situate in apropiere de Recife, capitala regiunii va asteapta sa le descoperiti. Aici se pot practica sporturile nautice, drumetii, dar si un turism ecologic.

Orasul ofera o paleta de restaurante si de baruri care raspund cererii turistilor. Bucataria este tipica pe baza de produse de mare si pe gratare. Locuitorii de aici iubesc mancarea foarte iute. Daca iesiti in apropiere de Vulcanul Camela veti descoperi cateva specialitati mostenite de la indieni.

Natura este aici extrem de frumoasa: plaje cat vezi cu ochii, cei mai frumosi corali din America de Sud, „Rios” de apa dulce care se arunca in ocean, copaci Mangrove de-a lungul fluviilor si a raurilor, padure tropicala la inaltimi, o fauna marina si tropicala printre cele mai bogate din Brazilia… Pe cateva plaje de aici testoasele marine vin in mod regulat cu ouale lor si ofera un spectacol de natura extrem de emotionant.

In ciuda succesului sau vertiginos, Porto de Galinhas a stiut sa-si pastreze ambianta sa de satuc cu stradute pietonale. O destinatie propice distractiei si relaxarii unde veti putea practica surful la doar cativa kilometri departare.

Porto de Galinhas