Ghid turistic Praia do Forte

Recomandat pentru: plaja, observarea balenelor, testoase, pescuit

Despre Praia do Forte

Supranumit si “Polinezia Braziliana”, Praia do Forte, literalmente “plaja fortului”, ofera o combinatie perfecta de mare, de soare si de plenitudine. O destinatie turistica extrem de populara, Praio do Forte s-a dezvoltat in jurul ecoturismului, in special in jurul protectiei testoaselor marine. Frumusetea plajelor sale este fara pereche.

Sat de pescari, Praia do Forte este situat de-a lungul rutei cocotierilor, la 90 de km fata de orasul Salvador de Bahia. Aceasta statiune braziliana este considerata ca fiind unul din leaganele culturii braziliene. Aici veti putea admira unicul castel medieval al tarii, care a fost construit in anul 1556. Ruinele sale restaurate constituie una din principalele atractii arhitecturale.

Praia do Forte s-a transformat incet intr-o statiune balneara de un stil eco-familial. De-a lungul strazii principale de aici, vechile casute ale pescarilor au devenit – poussadas - hoteluri, restaurante, baruri si buticuri. Dar chiar daca comertul si turismul au transformat aceasta parte a localitatii, sufletul sau insa nu a fost omorat ci foarte bine pastrat.

Praia do Forte este un veritabil paradis tropical care este inconjurat de mari piscine naturale si de recifi de-a lungul coastelor sale. In sat veti putea descoperi istoria si cultura fascinanta a acestui vechi satuc de pescari. Este un loc privilegiat cu mult soare, cu o frumusete naturala magnifica si cu niste palmieri extrem de frumosi.

Praia do Forte este inainte de toate renumita pentru cei 12 km de plaja care dau inspre o mare osciland intre albastru inchis si verde smarald. In ceea ce priveste pamantul, acesta este marginit de mii de cocotieri gigantici, iar in ceea ce priveste marea, recifii de corali fac bucuria amatorilor de scufundari. Mangaiata de vanturi constante, care ridica valuri frumoase Praia do Forte este o destinatie turistica extrem de apreciata de cei care practica surful.

Vizita Centrului de protectie al testoaselor marine este o destinatie obligatorie. Veti putea observa aici testoase marine care evolueaza in niste acvarii gigantice, dar si alte specii marine locale.

Satucul este curat, cu foarte multi arbori, iar constructiile de aici sunt toate in acelasi stil. Aici veti gasi si cele mai frumoase plaje din imprejurimile orasului Salvador de Bahia. Intre doua sieste de pe plaja puteti vizita Centrul Tamar, Centrul pentru Protejarea Balenelor Jubarte sau Fortul Garcia d’ Avila. De aici puteti ajunge si la plajele Guarajuba si Imbassai la fel de dragute.

Rezervatia Naturala Sapiranga, o vasta padure de cocotieri, bordata de plaje lungi cu nisip, este oaza verde a localitatii, iar testoasa marina este emblema sa.

Istorie, cultura, folclor, natura, peisaje idilice, sport, mare… Acoperisuri de paie, cocotieri, plaje pustii si cateva hoteluri de lux… o minunatie!

Praia do Forte