Ghid turistic Recife

Recomandat pentru: cultura, expozitii, galerii de arta, situri religioase

Despre Recife

Recife este un oras mare din regiunea de nord- est a Braziliei care a fost colonizat pentru prima data de catre olandezi. Supranumit si “Venetia Braziliana”, datorita abundentei canalelor si raurilor, acest oras este construit pe mai multe insule legate intre ele de numeroase poduri. Recife este un oras bogat in arta si in folclor. Orasul Recife reprezinta si o pasarela uimitoare inspre magnificul arhipelag Fernando da Noronha.

Orasul Recife este si cel mai vechi oras din Brazilia. Portughezii s-au instalat primii aici si au trebuit sa lupte destul de mult pentru ca sa ii alunge pe francezi si pe olandezi.

Aceasta capitala animata poseda o cultura vie, un oras vechi extrem de interesant – care cuprinde cea mai veche sinagoga din America, dar si cateva plaje frumoase. Orasul Recife este celebru si datorita frumusetii plajelor sale, a centrului sau, dar si a carnavalului sau. Capitala statului Pernambuco mai are deci un lucru in comun cu Venetia – carnavalul sau. Cel din Recife, care are loc in luna februarie este unul din cele mai celebre din Brazilia si atrage o multime de curiosi si de turisti.

Recife este celebru si datorita plajelor sale cu apa calduta in care va puteti scalda tot anul. Amatorii de scufundari vor putea profita de multitudinea de piscine naturale pe care acesta le ofera. Orasul prezinta si un centru istoric extrem de frumos: o vizita la Recife va va permite astfel “imbratisati” dintr-o singura privire numeroase edificii care dateaza din secolul al XVII-lea si al XVIII-lea, o mostenire de la colonizatorii portughezi si olandezi. Catedralele, bazilicile, manastirile si bisericile ii vor incanta pe amatorii de arta baroca.

Catedrala Sao Pedro dos Clerigos, bazilica Nossa Sengora do Carmo sau manastirea si biserica Sao Francisco sunt edifiile baroce care trebuie neparat sa fie vizitate in centrul orasului. Pentru amatorii de cultura braziliana, Lo Museu do Homem do Nordeste permite descoperirea identitatiitarii si a relatiilor sale cu diferitele etnii.

Activitatile precum voleiul, fotbalul volei si excursiile sunt extrem de populare. Surful este interzis aici datorita pericolului cauzat de rechini.

Daca va doriti sa va indepartati putin de oras, la Olinda, la doar 7 kilometri de Recife, este o destinatie clasata in Patrimoniul Mondial Unesco. Aceasta destinatie reuneste principalele ingrediente ale culturii braziliene.

Vechiul cartier restaurat din Recife este fara indoiala locul cel mai la moda al momentului pentru amatorii de distractii nocturne. Barurile si restaurantele din Recife se afla aici presarate in mijloculcladirilor si edificiilor recent renovate.

Climatul este aici tropical cu doua anotimpuri principale – unul uscat din septmebrie pana in martie si unul ploios din aprilie pana in august.

Recife este o destinatie urbana aflata in mijlocul naturii care va va incanta. Este un oras istoric si tropical pentru vacante cu plaje excelente si recifi de corali ideale pentru scufundari. Cultura contemporana, muzica si muzee si numeroase situri istorice, posibilitati pentru viata nocturna si shopping, toate va asteapta.

Top obiective turistice Recife

Sinagoga Kahal Zur din Recife
Sinagoga Kahal Zur din Recife

Kahal Zur Israel, care inseamna Roca Israelului in limba ebraica, localizata in Recife, Brazilia, a fost prina congregatie evreiasca din Lumea Noua. Aceasta...

Expozitia Francisco Brennand din Recife
Expozitia Francisco Brennand din Recife

Francisco Brennand, un artist sculptor contemporan, si-a expus peste 2000 de lucrari in vechea fabrica de ceramica a tatalui sau, pe care a transformat-o...

Recife