Cum se ajunge in Rio de Janeiro

Calatoria cu avionul la Rio de Janeiro

In Rio de Janeiro se ajunge destul de usor, comparativ cu alte orase ale Braziliei. Zborurile internationale, dar si cele domestice – pe distante scurte, aterizeaza la aeroportul Galeão - Antônio Carlos Jobim. Acesta se afla la doar 20 kilometri distanta de centrul orasului, insa, adeseori, va trebui sa asteptati foarte mult pana veti trece de punctul de control. De asemenea, unele zboruri nationale aterizeaza si in aeroportul Santos Dumont, precum cele din Sao Paolo, Porto Alegre sau Salvador. Acesta este localizat chiar langa Guanabara, aproape de Centru. De remarcat este arhitectura acestui aeroport, fiind una dintre cele mai reprezentative constructii in ceea ce priveste arhitectura moderna braziliana.

Din Europa, TAM Airlines ofera zboruri directe din Paris, Londra si Frankfurt. De asemenea, se poate ajunge aici si din Roma, folosind serviciile Alitalia, din Paris, folosind Air France sau din Londra folosind British Airways. Ale companii aeriene care opereaza zboruri spre si de la Rio de Janeiro sunt Lufthansa, KLM, Iberia, Taag si Emirates, conectand fiecare mare oras al lumii cu aceasta locatie.

Calatoria cu trenul la Rio de Janeiro

Statia Centrala a fost subiectul unui film popular, care purta acelasi nume, insa nu opereaza sosiri si plecar internationale sau chiar nationale decat rareori. Oricum, pentru a calatori cu trenul in Brazilia, sunt necesare eforturi supraomenesti, distantele fiind foarte lungi, asadar recomandarea noastra ramane avionul.

Calatoria cu autocarul la Rio de Janeiro

Zona de sosire pentru autobuzele internationale se afla in partea de Nord, in apropierea Santo Cristo, si poarta denumirea de Rodoviária Novo Rio. Compania care ofera calatorii spre alte orase ale Braziliei este Green Toad, efectuand transporturi din si spre Paraty, Ilha Grande, Florianopolis, São Paulo, Foz do Iguacu, Campo Grande.

Calatoria cu masina la Rio de Janeiro

Rio de Janeiro este concetat cu multe orase si state ale Americii, prin autostrazi. Totusi, data fiind lipsa unui numar suficient de indicatoare, accesul cu masina poate fi destul de confuz. Cele mai mari autostrazi care trec prin Rio sunt: BR – 116, BR 101 si BR 040.