Informatii utile Rio de Janeiro

Date generale


Moneda: Real (BRL)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT -03:00

Rio de Janeiro este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
muzee
relaxare
atractii inedite
cultura
centre culturale

Cand este indicat sa vizitati orasul Rio de Janeiro

Temperatura in Rio de Janeiro este moderata, pe tot timpul anului. Asadar, nu exista o recomandare pentru cand sa nu vizitati acest oras, in ceea ce priveste acest aspect. Totusi, exista unele perioade mai bune decat altele, in ceea ce priveste evenimentele desfasurate.

Temperaturi medii lunare in Rio de Janeiro, Brazilia

Vara tine din Decembrie si pana la prima jumatate a lunii Martie. Cea mai fierbinte luna este Decembrie, urmata indeaproape de Ianuarie, atunci cand temperatura ajunge la aproximativ 40 de grade Celsius. In fiecare dupa-amiaza, aproape, aici sunt ploi scurte, pe timpul verii. De asemenea, tot in aceasta perioada, multi localnici isi iau concediu, in special incepand cu Craciunul si pana dupa Carnaval. Astfel, plajele pot fi destul de aglomerate, iar multe dintre afacerile locale inchise.

Modalitati de plata in Rio de Janeiro

Visa si Mastercard sunt acceptate la scara larga in Brazilia, mai putin fiind preferate cele eliberate de American Express. Totusi, trebuie sa fiti atenti, deoarece magazinele vor accepta ori Visa, ori Mastercard, rareori fiind admise amandoua. In general, in geamul magazinului este afisat simbolul cartii de credit acceptate.

Viza turistica pentru Rio de Janeiro

Este necesara o viza turistica pentru vizitarea Rio de Janeiro, care poate fi obtinuta prin aplicarea la ambasada Braziliei. Este recomandat sa va vaccinati impotriva febrei galbene, inainte de a vizita aceasta tara si este obligatoriu sa aveti acest vaccin la intrarea in ea, daca in prealabil ati trecut prin tarile africane cu risc. Viza este valabila doar 90 de zile, putand fi prelungita, cu 2 saptamani inainte de expirarea acesteia.

Shopping in Rio de Janeiro

Avantajul cumpararii obiectelor de la chioscurile stradale este ca va puteti targui. Totusi, evitati sa faceti aceasta actiune in magazine si centre comerciale, fiind considerata lipsita de politete. Cele mai bune preturi le puteti obtine la hainele facute in Brazilia. In ciuda numarului mare de turisti, in foarte putine magazine din Rio de Janeiro se vorbeste engleza, asadar este necesar sa stiti macar cateva expresii in portugheza.

Mall-urile pot fi gasite in aproximativ toate zonele acestui oras, cele mai ieftine aflandu-se in Zona de Nord, ca Shopping Tijuca sau Shopping Iguatemi, iar in Zona de Sud se afla cele mai multe. Produsul traditional al Rio de Janeiro sunt costumele de baie formate din doua piese, printre care bikini.