Transport Rio de Janeiro

Taxiurile in Rio de Janeiro. Avand in vedere dimensiunea foarte mare a acestui oras, taxiul este una dintre cele mai bune modalitati de a va deplasa intre obiective. Taxiurile legale au culoarea galbena si au o dunga albastra pe laterale. Pretul este unul destul de modest insa, tinand cont de dimensiunile distantelor, acestea ar putea sa fie, intr-un final, destul de ridicate. De exemplu, o calatorie din Zona Sul si pana in Centru costa aproximativ 20 R$, in timp ce una de la aeroport si pana in Copacabana ajunge si la 50 R$. Un tur al orasului poate avea un cost de aproximativ 20 de dolari americani, daca acest lucru a fost discutat in prealabil. In general, pretul este de aproximativ 1.60 R$ pe kilometru, pornirea fiind de 4.40 R$.

Autobuzele in Rio de Janeiro. Autobuzul ramane cea mai ieftina alternativa de calatorie, in Rio de Janeiro. Exista un numar foarte mare de linii, iar masinile vin cu o frecventa ridicata. Pretul unei calatorii este de aproximativ 2.75 R$ insa cele care au si aer conditionat au si preturi mai mari. Biletele pot fi cumparate ori de la sofer, ori de la taxator. Se urca pe usa din fata si se coboara pe cea din spate.

Metroul in Rio de Janeiro. Sistemul de metrou este oferit de Metro Rio, fiind foarte folositor atunci cand trebuie sa mergeti de la Copacabana la Ipanema sau in Centru. In tmpul Carnavalului acesta nu functioneaza. Exista doua linii principale: Ipanema – Tijuaca si Maracanã – Universitate. O calatorie cu metroul costa 3.20 R$, iar o cartela reincarcabla costa 5 R$.