Informatii utile Salvador

Date generale


Moneda: Real (BRL)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT -03:00

Salvador este recunoscuta pentru


arhitectura
muzee
situri religioase
centre culturale
puncte de interes
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Salvador

Situat intr-o zona tropicala, orasul Salvador poseda un climat tropical cald, cu doua sezoane de ploaie, iarna si vara. Temperaturile oscileaza intre 20 si 36 de grade Celsius. Precipitatiile, chiar daca sunt regulate sunt mult mai abundente intre noiembrie si martie.

Temperaturi medii lunare in Salvador, Brazilia

O perioada indicata pentru a va petrece vacanta in acest oras este Carnavalul din Salvador de Bahia, care dureaza sase zile si sase nopti si este cel mai mare carnaval de strada din lume. Este chiar mai apreciat decat carnavalele din Olinda sau din Rio de Janeiro. Arta, folclorul si tehnica se imbina pentru a crea un adevarat spectacol. Pe perioada carnavalului, peste 1,5 milioane de oameni participa la defilare in spatele marilor camioane. Traseul defilarilor se intinde peste 20 de km.

Alta perioada indicata este cea in care au lor manifestarile populare. Transmise din generatie in generatie, manifestarile populare sunt o caracteristica foarte importanta a orasului Salvador. Folclorul orasului reuneste elemente artistice ale poporului pentru popor care pun mereu in evidenta caracterul tarditional al acestor reprezentatii, cum ar fi – capoeira, afoxe, sarbatoarea regilor magi, Maculele si Samba de Roda.

Limba oficiala in orasul Salvador

La fel ca si in toata tara, limba vorbita aici este portugheza. Vetin gasi insa multi oameni capabili sa vorbeasca si alte limbi, mai ales in punctele de interes turistic si hoteluri, in special engleza sau spaniola.

Transportul in Salvador

Reteaua de transporturi in comun este compusa din mai multe linii de autobuze care deservesc tot orasul. Taxiurile practica niste tarife foarte scazute. Va puteti deci deplasa extrem de usor cu autobuzul – omnibus, cu masinile – carro sau cu vaporul – ferry, balsa. Autobuzul este insa foarte aglomerat in perioada carnavalului si destul de lent. Metroul este o optiune destul de limitata deoarece are doar 2 linii si cateva statii. Daca doriti sa va deplasati cu masina, exista locuri unde puteti inchiria masini dar atentie la starea soselelor.

Gastronomia orasului Salvador

Gastronomia din Salvador este foarte influentata de radacinile sale africane si de proximitatea marii. Astfel, unul din felurile de mancare tipice ale regiunii este Moqueca de peste, un amestec de crustacee si de peste cu lapte de cocos si cu ulei de palmier. Puteti degusta Casquinha de Siri din carne de crab servit in carapacea sa sau Acaraje, un fel de mancare tipic afro-brazilian care se vinde in aer liber. Numeroase restaurante propun o bucatarie locala dar si internationala.

Shopping in Salvador

Shoppingul este aici excelent si deloc scump. Mai ales in partea veche a orasului veti putea gasi arta locala, sculpturi, haine, bijuterii si suveniruri. Aici sunt si mai multe malluri unde veti gasi obiecte moderne. Pentru fabricarea pieselor de artizanat sunt folosite obiecte din cele mai simple, cum ar fi pielea, paiele, ceramica, lemnul sau scoicile. Numeroase obiecte sunt fabricate din argint, aur sau bronz.

Posibilitati de petrecere a timpului liber in orasul Salvador

O varianta ar fi restaurantul La Uaua, situat in centrul cartierului Pelourinho, pentru a degusta celebrul fel de mancare moqueca. La Acaraje da Cira veti putea degusta cei mai buni creveti. La Sao Jorge Botequim veti putea asculta bossa nova, samba si gafierira.

In imprejurimi puteti vizita Cachoeira – pe malul raului Paragacu - in inima plantatiilor de tabac sau Praia do Forte, o plaja magnifica unde veti putea admira testoasele marine. Mai departe se afla si Chapada Diamantina, o regiune montana clasata drept Parc National si care este un conglomerat de rauri, de lacuri, de grote si de cascade. Un paradis pentru amatorii de drumetii!