Ghid turistic Sao Luis

Recomandat pentru: plaja, istorie, cultura, centrul istoric, gastronomie

Despre Sao Luis

Sao Luis, denumit dupa Louis (Ludovic) al XIII-lea este considerat azi unul din cele mai frumoase orase din Brazilia. Ansamblul arhitectural al orasului Sao Luis este alcatuit din peste 3500 de edificii, majoritatea datand din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Aflat in partea de nord-est a tarii, orasul Sao Luis este un oras cu un bogat trecut colonial. Un numar important de cladiri istorice sunt inca in picioare, aflandu-se intr-o stare buna si inscrise in patrimoniul UNESCO.

La Sao Luis turismul este extrem de dezvoltat, oferind turistilor sai o multime de restaurante si de complexe hoteliere la preturi accesibile. Locuitorii orasului Sao Luis sunt renumiti pentru ospitalitatea lor, in oras domnind intotdeauna o atmosfera festiva si relaxanta, totul intr-un climat cald si insorit.

Palácio dos Leões (Palatul Leilor) sau Palácio do Governo este o cladire ridicata de francezi in anul 1766 pe ruinele fortului St. Louis, cladire ridicata in onoarea regelui Louis al XIII-lea. Palácio la Ravardiére este situat in partea dreapta a Palatului Leilor si adaposteste azi prefectura. Palácio dos Leões adaposteste azi cladirea Guvernului. Catedrala Matriz da Sé a fost contruita de catre Iezuiti in anul 1629, mai apoi reconstruita in stil neoclasic. Principalul altar al catedralei este din aur.

Teatrul Azevedo a fost construit in anul 1815 pe o structura neogotica si inca mai ofera reprezentatii extrem de apreciate. Dar, orasul Sao Luis este cunoscut in special pentru azulejos, ceramica decorata. Casa das Tulhas, casa ce dateaza din anul 1820 adaposteste azi un centru de vanzare al produselor specifice regiunii. Vechea piata de sclavi, instalata pe vremuri intr-o casa cu doua etaje, construita in stil colonial, este azi cunoscuta sub numele de Cafua das Merces. Descoperiti Centrul Cultural Popular instalat intr-un conac din secolul al XIX-lea.

Muzeul Istoric si Artistic este impartit in trei parti: Casa Maranhese care prezinta colectii de mobilier, de vesela si de portrete, Muzeul de Arte Sacre situat in partea stanga a Casei Maranhese prezinta o colectie de arta sacra ce dateaza din secolele XVIII si XIX si Muzeul de Arte Vizuale care face parte din Muzeul Istoric.

Admirati Fonte do Ribeirao, o fantana coloniala de culoare albastra, construita in anul 1796 pentru a satisface nevoile de apa ale populatiei. Sao Luis este si capitala braziliana a stilului reggae: in drumul vostru spre diferitele atractii veti da peste o multime de rastas, care vand bijuterii artizanale sau care canta cantece ale celebrului Bob Marley. In luna noiembrie se organizeaza si un festival in onoarea acestui stil muzical: Festival Maranhense do Reggae.

Rua Grande este principala artera comerciala a orasului Sao Luis. Aflata in centrul vechi, aceasta strada ofera o multime de magazine de haine, de supermarket-uri. Monumental Shopping se afla in cartierul modern Sao Francisco. In centrul vechi se mai afla si o piata de artizanat.

Sao Luis