Informatii utile Sao Paolo

Date generale


Moneda: Real (BRL)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT -03:00

Sao Paolo este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
arhitectura
relaxare
cladiri private
cultura
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Sao Paolo

Cea mai buna perioada pentru a vizita Sao Paolo este in timpul verii sau al primaverii, din Septembrie si pana in Martie. Toamna, aici cad averse desori, iar iarna temperaturile coboara si pana la 12 grade Celsius, astfel incat nu se poate face plaja. In timpul verii, temperaturile cresc destul de mult, iar umiditatea accentueaza destul de mult acest aspect, astfel incat multi brazilieni se retrag, in timpul dupa amiezii, in casa.

Temperaturi medii lunare in Sao Paolo, Brazilia

Modalitati de plata in Sao Paolo

Un numar mare de ATM-uri exista in Sao Paolo, insa trebuie sa manifestati o precautie mai mare, atunci cand scoateti sau depuneti bani, deoarece acestea sunt adeseori vizate de catre talhari. Totusi, veti putea plati drect cu cardul atat la metrou, cat si in majoritatea magazinelor mari, astfel incat nu va fi nevoie sa va deplasati prea des la bancomate.

Shopping in Sao Paolo

Puteti gasi, practic, absolut orice in Sao Paolo. In timp ce produsele de import pot fi destul de scumpe, cele produse in Brazilia au un pret destul de convenabil. Magazinele stradale sunt deschise, in mod normal, intre 10 si 18. Sambata ele se inchid mai devreme, iar Duminica nu se deschid. Mall-urile sunt deschise intre 10 dimineata si 22 seara.

Puteti gasi mall-uri foarte multe in zona dintre Avenida Ipiranga si Parque Dom Pedro II, o multitudine de strazi gazduind, aici, nenumarate magazine. Dintre acestea, Rua 25 de Março este cea mai faimoasa. Alte strazi populare pentru cumparaturi, din Sao Paolo, sunt: Rua Oscar Freire, Avenida Paulista, Rua Augusta, Rua Teodoro Sampaio, Rua José Paulino, Brás, Liberdade si Rua Santa Ifigênia, acestea fiind, fiecare, specializate pe anumite produse.

Cateva dintre mall-urile preferate de catre locuitori sunt: Morumbi, Eldorado, Iguatemi, Cidade Jardim, Aricanduva si Frei Caneca, ultimul fiind un favorit al comunitatii LGBT.