Transport Sao Paolo

Transportul in Sao Paolo este destul de dificil. Orele de varf sunt intre 6 si 9 dimineata si 16 si 18 dupa amiaza, atunci cand traficul depaseste, cu mult, capacitatea strazilor. Asadar, este indicat sa evitati sa va deplasati la aceste ore folosind autobuzul sau masina, deoarece poate dura o vesnicie pana ajungeti la destinatie, fapt care acompaniat de caldura, nu va fi deloc placut.

Cea mai ieftina metoda de deplasare pentru turisti ramane metroul sau autobuzul, iar pentru distantele scurte taxiul. Pe site-ul oficial al SPTrans puteti obtine itinerarii ale tuturor traseelor.

Bilhete Unico este un card ce poate fi folosit pentru a plati transportul cu autobuzele, metroul sau trenurile. El garanteaza 4 calatorii cu autobuzul, pe teritoriul Sao Paolo si un numar nelimitat de transferuri intre statiile metroului. Acest card este eliberat fara nici un cost, in statiile de metrou si poate fi reincarcat la chioscurile de ziare, supermarketuri si alte magazine care au afisat logo-ul Bilhete Unico. Preturile sunt dupa cum urmeaza: 
- in autobuze: 3 R$ pentru 3 calatorii, pentru o perioada de 3 ore
- in metrou: pentru o calatorie, indiferent cate schimbari, 3 R$
- o calatorie cu metroul si una cu un autobuz: 2,90 R$, taxati atunci cand veti trece printr-o statie de metrou + 1,20 R$ atunci cand veti calatori cu autobuzul
- o calatorie cu autobuzul si una cu metrou: 3 R$ la imbarcarea in autobuz si 1,45 R$ la intrarea in metrou.

Exista 9 linii de metrou care fac legatura intre toate punctele importante ale orasului.