Cum se ajunge in Bandar Seri Begawan

“Aeroportul International Brunei” reprezinta principalul aeroport al tarii si este amplasat la o distanta de 11 km de centrul orasului Bandar Seri Begawan, transportul persoanelor de aici catre oras, facandu-se cu ajutorul unui taxi, pe autostrada Hassanal Bolkiah, iar o astfel de calatorie nu dureaza mai mult de 20 de minute, pretul acesteia fiind de 25 B$ (19,74 $). Exista si unele hoteluri din oras (de exemplu, Grand City Hotel) ce asigura transportul de la aeroport.

Un alt mijloc de transport, la fel de confortabil ca si cel aerian, este cu ajutorul unei ambarcatiuni. Astfel, numeroase barci pleaca zilnic din portul Muara catre orase precum Labuan, Lawas, Sundar, dar si catre alte destinatii ale statului Sarawak (Malaezia). O calatorie catre orasul Limbang (Sarawak) dureaza 30 de minute, iar pretul unui bilet ajunge la 10 B$. De asemenea, zilnic circula o serie de taxiuri acvatice catre districtul Temburong (Brunei), doar in intervalul orar 07.45 – 16.00, unde o calatorie dureaza 45 minute, iar costul acesteia se ridica la 6 B$.

Intreaga retea de drumuri din Brunei conduce catre capitala, unde pentru a putea ajunge in partea de est a tarii, in districtul Tempurong, este necesara calatoria prin statul Sarawak din Malaezia, pe ruta ce trece prin orasul Limbang. Orasul Bandar Seri Bandawan este conectat cu vestul tarii prin intermediul autostrazii ce trece prin orasul Miri (statul Sarawak). Exista si drumuri ce duc catre orasele Muara si Kuala Luah, unde se afla granita cu Malaezia.