Informatii utile Bandar Seri Begawan

Date generale


Moneda: Dolar din Brunei (BND)
Limba oficiala: Malaieza
Fus orar: GMT 08:00

Bandar Seri Begawan este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
plimbari in aer liber
cladiri administrative
palat
parc

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Bandar Seri Begawan

Bandar Seri Begawan prezinta un climat ecuatorial, cu o temperatura medie anuala de 280 C, cea mai mare cantitate de precipitatii inregistrandu-se in perioada dintre lunile octombrie – decembrie, cand ploua o data la doua zile. Cea mai secetoasa luna este considerata a fi luna martie, cand precipitatiile nu depasesc 120 mm, aceasta fiind probabil si cea mai buna perioada de vizitare a orasului.

Temperaturi medii lunare in Bandar Seri Begawan, Brunei

Modalitati de plata in Bandar Seri Begawan

Pe langa dolarul brunei (B$), moneda oficiala a tarii, aici este acceptata plata si cu dolari singaporezi. Majoritatea bancilor sunt deschise de luni-vineri pana la ora 16.00, aici existand si foarte multe bancomante. Cele mai acceptate carti de credit in marile centre comerciale, dar si in restaurante si in majoritatea hotelurilor, sunt Visa si MasterCard.

Transportul in Bandar Seri Begawan

In interiorul orasului, cel mai utilizat mijloc de transport in comun este cu ajutorul autobuzului, care este si cel mai ieftin, pretul unei calatorii fiind de doar 1$. Acestea au aspectul unei camionete de culoare violet si o capacitate de pana la 20 de locuri. Un alt mijloc de transport este si cu ajutorul taxiurilor acvatice, cunoscute local ca si “penambang”, ce efectueaza curse intre centrul orasului si satul pe apa “Kampong Ayer”.

Shopping in Bandar Seri Begawan

Avand statut de capitala, orasul Bandar Seri Begawan ofera vizitatorior sai o experienta interesanta si in ceea ce priveste achizitionarea unor produse, bunurile electronice fiind vandute la acelasi pret ca si in Singapore. Astfel, cel mai mare centru comercial al orasului este “Complexul Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah”, ce uimeste prin stilul sau arhitectural si ce ofera o serie de locuri de parcare, foarte multe magazine si buticuri de lux. Foarte aproape de acesta se afla un alt complex comercial, “The Mall”, iar pentru acei ce cauta suveniruri exista asa-numitul magazin “Tamu”, unde pe langa cosurile realizate manual, se gasesc si bijuterii importate. Cei care sunt in cautare de carti in limba engleza, atunci “Paul & Elizabeth Book Services” reprezinta locul ideal, iar acei vizitatori care doresc sa vizionere un film la unul dintre cele mai mari cinematografe din oras, dar sa faca si cumparaturi, exista “Centrul Comercial Gadong” care le pune la dispozitie toate acestea.

Viza turistica pentru Bandar Seri Begawan

Toti vizitatorii care sosesc pe teritoriu Sultanatului Brunei, si implicit in capitala Bandar Seri Begawan, trebuie sa prezinte un pasaport valabil pentru cel putin 6 luni si biletul de avion pentru intoarcerea in tara natala, sau sa detina fonduri suficiente pentru a se intretine in perioada sederii aici. Cerintele pentru obtinerea vizei difera in functie de nationalitate: majoritatea locuitorilor din Europa, dar si cetatenii din S.U.A., pot sta in Brunei pentru o perioada nu mai mare de 90 de zile, fara a avea viza, in timp ce locuitorii din Bahrain, Qatar si Taiwain vor primi viza la sosirea in aeroport, ce le va permite sederea aici pentru o perioada nu mai mare de 14 zile. In plus, vizita de tranzit valabila pentru 72 de ore este emisa la sosirea in aeroport pentru toate nationalitatile, exceptie facand cei care poseda pasaport israelian.