Informatii utile Brunei

Date generale


Capitala: Bandar Seri Begawan
Moneda: Dolar din Brunei (BND)
Limba oficiala: Malaieza
Fus orar: GMT 08:00
Religie: Musulmani (75.1%), Crestini (9.4%), Budisti (8.6%), Alte religii (6.9%)

Brunei este recunoscuta pentru


arhitectura
cladiri administrative
palate
situri religioase
parcuri
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati Brunei

O tara acoperita cu paduri ecuatoriale, Brunei beneficiaza de o clima tropicala, cu temperaturi si grad mare de umiditate de-a lungul intregului an. In general, temperaturile se situeaza intre 22 si 32°C, iar sezonul ploios debuteaza in septembrie si dureaza pana in ianuarie. Este urmat de cateva luni cu temperaturi ridicate si vreme uscata, din februrarie pana in aprilie. In aceasta perioada este ideal sa va programati vacanta un Brunei. La fel de bine este sa va programati vacanta la sfarsitul Ramadanului (intre noiembrie si decembrie). In aceasta perioda orasul este imbracat in straie de sarbatoare, iar palatul regal este deschis publicului vizitator, atat pentru localnici cat si pentru turistii straini.

Temperaturi medii lunare in Brunei

Ce sa luati in bagaje

In primul rand, fiti pregatiti pentru temperaturi destul de ridicate si multa umiditate. Aveti nevoie de haine de bumbac, o jacheta rezistanta la ploaie, ochelari de soare si o palarie. Nu trebuie sa uitati umbrela, oricand puteti fi surprinsi de ploaie in Brunei. Creme de protectie solara si incaltaminte usoara. Brunei este un stat musulman, motiv pentru care este preferabil sa va imbracati cel putin decent, mai ales daca vizitati lacasuri de cult. Bineinteles, nu trebuie sa uitati aparatul foto!

Viza turistica in Brunei

Regimul de vize din Brunei nu impune obtinerea unei vize in prealabil pentru cetatenii statelor membre UE, daca nu intentionati sa stati mai mult de 90 de zile pe teritoriul statului Brunei si cu conditia sa aveti pasaportul valabil pe cel putin 6 luni de la intrarea in aceasta tara.